четвер, 27 лютого 2014 06:28

"Самозакоханість та мертвенність" - психолог про архітектурні вподобання Пшонки

"Самозакоханість та мертвенність" - психолог про архітектурні вподобання Пшонки

На вихідних активісти майдану відкрили маєток колишнього генерального прокурора Віктора Пшонки. Його будинок знаходиться у селі Гореничі Києво-Святошинського району Київської області.

Триповерховий маєток обкладений жовтогарячою декоративною цеглою. Вхід у нього оздоблений білими колонами та статуями левів. Доріжки земельної ділянки викладені тротуарною плиткою, вздовж них встановлені ліхтарі та висаджені декоративні кущі.

Всередині помешкання екс-прокурора оформлене у класицистичному стилі — всі стіни світлі, оздоблені окантовками та ліпкою золотавого кольору. В будинку безліч ікон і портретів Пшонки. Ікони висять навіть на кухні. Також багато різноманітних картин, коштовних сувенірів, яєць Фаберже тощо.

"Схоже, що всі ці сувеніри та коштовні вироби колишньому власнику маєтку дарували як чиновнику. Особливо цікавим подарунком є підпис Пшонки виконаний стразами на полотні, - ділиться враженнями столичний психолог Валерія Цихоня. - Думаю, Пшонка є самозакоханим, це проявляється у тому, що в домі повно його портретів. Деякі з них надто амбіційні. Наприклад, на одному з них експрокурор зображений як римський імператор Юлій Цезар або як російський генерал фельдмаршал Кутузов."

У будинку Пшонки знайшли мощі святих на останньому поверсі. У його кабінеті на столі стоїть золотий хрест заввишки 50 сантиметрів. Також на столі лежала записка із конатактами людини, що "лікує алкоголізм і виганяє бісів".

"Ймовірно, він набожна людина. Точніше забобонна. Вигнання бісів звичайно вписується в міфологічно-релігійний світогляд Пшонки, але з точки зору психології - надмірна набожність одночасно з вчиненням злочинів є своєрідним прикладом втечі від відповідальності. Як кажуть, не згрішиш, то не покаїшся. Екзорцизм - це також втеча від реального вирішення проблем та взяття на себе відповідальності. Адже мало хто із віруючих слов'ян піде на те, щоб покласти у своїй оселі мощі — останки мертвих людей. Та й записка, залишена Пшонкою на столі, свідчить про якісь труднощі в його житті, - каже психолог. - Загалом його оселі притаманна мертвенність і самозакоханість. Якщо самозакоханість проявляється в розставлених речах по будинку, то мертвенність — у самому інтер'єрі із іконами та мощами. Можна сперечатися про смаки, але інтер'єр будинку швидше нагадує музей, ніж оселю. У цьому помешканні все блискуче, всього багато, немає місця, бракує простору."

Зараз ви читаєте новину «"Самозакоханість та мертвенність" - психолог про архітектурні вподобання Пшонки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути