Ексклюзиви
вівторок, 08 червня 2010 10:56

Найтиражованіша письменниця країни Люко Дашвар написала 4-у книгу

Найтиражованіша письменниця країни Люко Дашвар написала 4-у книгу

Українська письменниця Люко Дашвар написала четверту книгу, яка виявилась найповнішою за обсягом та має робочу назву "Мати все".

Про це письменниця Люко Дашвар (справжнє ім"я Ірина Чернова) розповіла у столичній книгарні "Є" кореспонденту Gazeta.ua.

"Роман презентують восени на форумі видавців у Львові. Робоча назва "Мати все". Як і всі мої книги, вона про любов, про життя. Можу сказати, що це історія одного нещастя, яке ніколи не могло б стати щастям. Переважно дії відбуваються в чотирьох стінах в Києві, на Подолі, але жахів, прикрощів, радощів там не менше, ніж у попередніх книгах", - розповіла письменниця.

Дашвар застосує в новій книзі населений пункт, який згадувався в одному з попередніх романів.

"Вона складатиметься із окремих моїх вражень, зібраних за кілька років. У мене гарна пам"ять, я довго працювала в журналістиці, сюжетні лінії складаються з почутого чи побаченого. Але нічого автобіографічного в моїх книгах немає. В кінці герої потраплять у Шанівку – село, про яке йшлося у книзі "Село не люди", - зазначила вона.

Кожна книга Люко Дашвар краща за попередні, вважає Світлана Скляр, головний редактор видавництва "Клуб сімейного дозвілля".

3 роки вона співпрацює із Дашвар.

"Думаю, "Мати все" стане черговим бестселером. Всі її книги про кохання. У першій – "Село не люди" кохання неможливе через різницю у віці героїв. У другій "Молоко з кров"ю" воно не складається, бо героїня - красуня, а герой – чудовисько. У третій "Рай. Центр" - любов гине через різний соціальний статус героїв: герой з родини багатіїв, дівчина бідна. Четверта книга про кохання нормальної людини і блаженної. Воно теж приречене на фіаско. Люко Дашвар вірна своїй темі", - зазначила вона.

Чернова каже, що написала об"ємну книгу. Але мусила скоротити через прохання видавця.

"Для нас важливо, щоб книжка була доступною читачеві, - пояснила Скляр. – Товстіша книжка відповідно дорожча, а дешевша продається краще. Ціни на книги Дашвар зараз в межах 25 гривень. Нам би не хотілося переходити цю межу. Читачі побачать нову ціну і скажуть, що ми наживаємося на розкрученому авторові, а більшу кількість сторінок можуть і не побачити. Втім це й так буде найтовстіша книга Дашвар – за 300 сторінок".

Люко Дашвар відома за трьома своїми романами. "Село не люди" у 2007 році здобув ІІ премію літературного конкурсу "Коронація слова". Другий роман "Молоко з кров"ю" у 2008 переміг у цьому конкурсі. А третій "Рай. Центр", виданий у 2009 році, отримав диплом "Вибір видавців".

Протягом 3 років у видавництві "Клуб сімейного дозвілля" вийшло 110 тисяч примірників трьох книг Люко Дашвар. Вона найтиражованіша письменниця країни. На другому місці – Любко Дереш.

Зараз ви читаєте новину «Найтиражованіша письменниця країни Люко Дашвар написала 4-у книгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути