четвер, 13 грудня 2018 20:12

Шахтарі підтримали програму Вілкула з підтримки вугільної галузі

Шахтарі підтримали програму Вілкула з підтримки вугільної галузі
Народний депутат Олександр Вілкул зустрівся з шахтарями в Дніпропетровській області. Фото: Оpposition.org.ua

Олександр Вілкул, народний депутат від "Опозиційного Блоку", зустрівся на шахті "Павлоградська" (Дніпропетровська область) з шахтарями.

Опозиціонер наголосив: "Для мене патріотизм - це забезпечувати роботою громадян своєї країни, підтримувати нашу промисловість, підтримувати українську вугільну галузь, купувати українське вугілля. А не так як половина нашого уряду - збирається, кладе руку на серце і в порту співає гімн, коли приходять баржі з вугіллям з Америки або з Південної Африки. Влада повинна займатися в першу чергу підтримкою людини праці, створювати тут гідні робочі місця і давати гідну заробітну плату. Ми подали необхідні законопроекти і реалізуємо їх після перемоги".

Раніше Вілкул виступив з парламентської трибуни з вимогою прийняти закон 8362, поданий депутатами в тому числі і з Опозиційного Блоку, який дозволив би погасити заборгованість із зарплати шахтарям державних шахт. Після тиску опозиції, численних мітингів шахтарів, 13 липня, Рада прийняла цей закон і 17 серпня він вступив в силу. Однак, уряд досі так і не погасив шахтарям повністю борги із зарплати.

"Загальна заборгованість перед шахтарями всіх державних шахт країни була 1,1 млрд грн. Але в уряду не знайшлося грошей виплатити людям те, що вони заробили важкою працею. При цьому 1,2 млрд грн були виплачені чиновникам Нафтогазу у вигляді премії. Це просто знущання", - сказав опозиціонер.

За інформацією ЗМІ, в Україні, після декількох виплат, заборгованість по зарплаті шахтарям знову почала зростати. Про це повідомив Глава незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець. Станом на 7 грудня 2018 заборгованість склала 437 млн ​​грн.

Вілкул підкреслив, що єдина можливість не тільки погасити заборгованість, а й забезпечити людей роботою з гідною заробітною платою - це забезпечення підтримки промисловості, відкриття нових виробництв і залучення інвестицій.

"У кожного ж в родині є бюджет. Правильно? У кожного. І у країни є бюджет. Так ось бюджет країни укрупненно ділиться так: бюджет 2019 року, зараз же проголосувала Верховна Рада, ми, звичайно, проти голосували, але вони назбирали голосів, - 30% йде на віддачу боргів і кредитів, 40% на оборону і безпеку - це і армія , і прокуратура, все разом. І 30% тільки на все інше - школи і лікарні, асфальт, дахи ... При такому балансі - 30 на борги, 40 на війну і 30 тільки на все інше - нормально не буде ніколи, навіть теоретично. У нас є чітка програма що необхідно робити для виведення країни з кризи ", - сказав Вілкул.

Зараз ви читаєте новину «Шахтарі підтримали програму Вілкула з підтримки вугільної галузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути