Ексклюзиви
середа, 11 листопада 2009 12:38

Шахраї з Росії та Естонії обікрали американський банк на $9 млн

Шахраї з Росії та Естонії обікрали американський банк на $9 млн

Влада США розкрила банду шахраїв з Росії, Естонії та Молдови, що вкрали за допомогою підроблених банківських карток більше дев"яти мільйонів доларів, йдеться в повідомленні міністерства юстицію Сполучених Штатів.

Сергій Цуріков з Талліну, Віктор Плещук з Санкт-Петербургу, Олег Ковелін з Кишинева, а також людина, яка називається в слідчих матеріалах "хакером 3", звинувачуються в зломі комп"ютерних мереж банку RBS WorldPay (філія Royal Bank of Scotland) в Атланті. Ігор Грудіжев, Рональд Цой, Евелін Цой і Михайло Євгенов, всі з Талліну, звинувачуються також в шахрайстві з банківськими картами.

За версією слідства, злочинці зламали систему безпеки банку і дістали доступ до даних про банківські карти, прив"язані до рахунків, на які перераховувалася зарплата клієнтів. Зловмисники істотно підвищили кредитний ліміт по 44 таким картам.

Потім спільники шахраїв в листопаді 2008 року за 12 годин розготівкували в 2100 банкоматах по всьому світу більше дев"яти мільйонів доларів, використовуючи копії зламаних карт. Гроші знімалися в 280 містах США, України, Росії, Естонії, Італії, Японії та низки інших країн.

Незважаючи на всі спроби шахраїв приховати сліди злочину, співробітникам RBS WorldPay вдалося помітити ознаки незаконних операцій. Слідство відзначає, що скоєне групою шахрайство було одним з найвитонченіших в історії подібних злочинів.

Злочинне угруповання було розкрите насамперед завдяки співпраці з правоохоронними органами інших країн, відзначають в міністерстві. Зокрема, по наведенню слідства поліція Естонії заарештувала Цурікова, Євгенова, а також Рональда і Евелін Цой. Відносно Цурікова розглядається питання про його екстрадицію до США.

Цурікову, Плещуку і "хакерові 3" за деякими з 16 пунктів звинувачення загрожує до 20 років в"язниці. Решта членів угруповання може отримати до 15 років в"язниці та штраф 250 тисяч доларів. Також звинувачення передбачає стягнення компенсації збитку у розмірі 9,4 мільйонів доларів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї з Росії та Естонії обікрали американський банк на $9 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути