четвер, 07 лютого 2013 17:14

Садиба Лесі Українки потерпає від талої води

Садиба Лесі Українки потерпає від талої води
Фото: kololesi.at.ua

Підвал "білого" приміщення у музеї-садибі імені Лесі Українки  у селі Колодяжне Ковельського району на Волині затопило. Після потепління туди потрапила вода від талого снігу. Керівник музею Віра Комзюк пожалілася, що будинок почне руйнуватись від сирості.

"Таке триває уже кілька останніх років. Підвал затоплює водою. У приміщенні зібрані речі, якими користувалась поетеса Леся Українка. Стіна від сирості може почати цвісти, від цього можуть постраждати і самі експонати. Зараз ситуація на контролі у депутата Василя Васковця. Сподіваюсь на його допомогу", - розповіла Gazeta.ua Віра Михайлівна.

Депутат Волиньради Василь Васковець звернувся із проханням допомогти вирішити проблему музею до голови Волинської обласної ради Володимира Войтовича. Той пообіцяв втрутитись. Для початку планує вислати на місце фахівців, які б могли оцінити характер проблеми та знайти методи її вирішення. З відповідним листом Войтович уже звернувся до відповідного підрозділу в держадміністрації.

На території музею розміщено три будинки. Так званий "білий" - був побудований у 1890 році для старших дітей сім'ї Косачів. Тут авторка "Лісової пісні" жила до 1907 року. Зараз в будинку відтворено обстановку, у якій жила Леся. Тут є її власні речі, якими вона користувалась в побуті.

Зараз ви читаєте новину «Садиба Лесі Українки потерпає від талої води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути