Ексклюзиви
середа, 09 січня 2008 08:24

Саакашвілі запросить Путіна на інавгурацію

Кандидат у президенти Грузії Міхаїл Саакашвілі в разі своєї перемоги на виборах готовий запросити президента Росії на інавгурацію в Тбілісі. Таку заяву Саакашвілі зробив у вівторок увечері в прямому ефірі телекомпанії Руставі-2. "Після того, як минуть усі ці баталії, пов"язані з виборами, я вважаю, що нам потрібно починати відносини з Росією з чистого аркуша. Я знов готовий протягнути руку Росії", – сказав Саакашвілі.

Він наголосив, що така позиція обумовлена майбутніми, навесні 2008 року, президентськими виборами в РФ і, відповідно, майбутніми змінами.

Саакашавілі у вівторок запросив главу України Віктора Ющенка на церемонію свого вступу на пост президента Грузії. Ющенко отримав запрошення на інавгурацію, коли подзвонив Саакашвілі, щоб привітати його з перемогою на виборах президента Грузії.

На урочисті заходи, намічені в Тбілісі на 20 січня, запрошена прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко, яка також вже привітала Саакашвілі з переобранням.

За останніми даними Центральній виборчій комісії Грузії, на президентських виборах лідирує Міхаїл Саакашвілі, який має 52,1% голосів виборців. За ним йде кандидат від об"єднаної опозиції Леван Гачечіладзе, який поки набирає 24,9%. Голоси на користь інших кандидатів розподілилися таким чином: Аркадій Патаркацишвілі – 6,7%, Давід Гамкрелідзе – 3,9%, Шалва Нателашвілі – 6,3%, Гіоргій Маїсашвілі – 0,7%, Ірина Сарішвілі – 0,2 %. ЦВК продовжує підрахунок бюлетенів, повідомляє Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі запросить Путіна на інавгурацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути