Ексклюзиви
понеділок, 01 вересня 2008 08:31

Саакашвілі: Росія набагато більше ізольована, ніж за часів Радянського Союзу

Саакашвілі: Росія набагато більше ізольована, ніж за часів Радянського Союзу

Президент Грузії Михайло Саакашвілі у зверненні до грузинського народу заявив, що чекає від Заходу підтримки Тбілісі, а Росії загрожує міжнародна ізоляція.

"Сьогодні Росія набагато більш ізольована, ніж за часів Радянського Союзу", - вважає Михайло Саакашвілі.

Він також висловив надію, що в понеділок, 1 вересня, на саміті глави держав Євросоюзу підтримають Грузію. При цьому він відзначив, що не знає, які рішення будуть ухвалені на даному саміті ЄС.

"Проте я знаю, що почався великий процес. Разом з тим я чекаю, що Європа однозначно підтримає територіальну цілісність Грузії і ніколи не визнає незаконних рішень", - вважає Саакашвілі.

"Я чекаю також, що почнеться великий рух з нейтралізації цього зла та до відповіді тих, хто зробив це зло", - відзначив він.

Президент Грузії також сказав про те, що завтра по всій Грузії проводиться акція Живий ланцюг, під час якої, десятки тисяч людей візьмуться за руки, тим самим демонструючи всьому світу єдність грузинського народу.

Нагадаємо, 29 серпня, засідання Ради Безпеки ООН з ситуації в Грузії пройшло при взаємних звинуваченнях сторін, і завершилося без ухвалення якихось підсумкових документів.

Як повідомлялося, 26 серпня президент Росії Дмитро Медведєв повідомив, що підписав укази про визнання Російською Федерацією незалежності Південної Осетії та Абхазії й закликав інші держави послідувати прикладу Росії, повідомляє Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі: Росія набагато більше ізольована, ніж за часів Радянського Союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути