понеділок, 18 серпня 2008 10:59

Саакашвілі: "Грузія ніколи не визнає себе переможеною"

Президент Грузії Михайло Саакашвілі в понеділок в ефірі національного телебачення закликав Росію на початок переговорів для запобігання "остаточного розриву" між двома країнами.

"Ми вимагаємо негайного виведення (російських) окупаційних сил. Після цього давайте подумаємо, давайте обговоримо те, яким чином ми можемо уникнути остаточного розриву відносин між нашими двома країнами", - цитує агентство слова Саакашвілі.

При цьому грузинський президент в черговий раз заявив, що його країна "ніколи не визнає себе переможеною" і не допустить втрати навіть найменшої частини своєї території.

Російсько-грузинські відносини різко загострилися після того, як Грузія розв"язала 8 серпня бойові дії в Південній Осетії і обстріляла столицю невизнаної республіки місто Цхинвалі. Жертвами озброєного конфлікту, за даними МЗС РФ, стали близько 1,6 тисяч жителів. Росія для захист жителям Південної Осетії, багато хто з яких є російськими громадянами, ввела в регіон в допомогу розквартированим там миротворцям близько 10 тисяч військовослужбовців і військової техніки. 12 серпня Росія завершила операцію з примусу Грузії до миру.

Президент Росії Дмитро Медведєв оголосив, що 18 серпня починається відведення російських військ з регіону, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі: "Грузія ніколи не визнає себе переможеною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути