Ексклюзиви
вівторок, 20 травня 2008 09:45

Саакашвілі обіцяє "зразково -демократичні" вибори

Саакашвілі обіцяє "зразково -демократичні" вибори
У Грузії проходять останні приготування до парламентських виборів, які відбудуться завтра, 21 травня. З понеділка і до кінця дня виборів в країні заборонено публікувати опитування громадської думки, а з сьогоднішнього дня заборонена будь-яка політична агітація.

Президент Михайло Саакашвілі в телеінтерв"ю заявив, що влада Грузії "зробить все необхідне для демократичного, вільного і прозорого проведення майбутніх виборів".

"Влада зробить все, щоб ці вибори були зразково-демократичними не тільки для нашої країни, але і для всього регіону", - пообіцяв Саакашвілі.

Раніше лідери опозиційних організацій закликали офіційний Тбілісі "не допустити фальсифікації підсумків виборів" і пригрозили у разі порушень "проведенням масштабних акцій протесту і мирним народним повстанням". Через побоювання масових підтасовувань, представники опозиції мають намір особисто чергувати на всіх дільницях, а також перед Центрвиборчкомом.

Ці вибори мають визначити нове співвідношення політичних сил в країні. За сто п"ятдесят крісел в парламенті борються 9 партій і 3 блоки. 75 депутатів обираються за партійними списками, 75 - в одномандатних виборчих округах.

Парламент обирається на 4 роки. Для отримання місць за партійними списками партія має подолати 5% бар"єр.

Моніторинг виборів вестимуть більше 350 спостерігачів ОБСЄ, 75 спостерігачів СНД (серед них і представники Росії), десятки спостерігачів з ПАРЄ, Європарламенту, НАТО та інших міжнародних організацій, а також декілька тисяч місцевих спостерігачів. Явка виборців, як очікується, буде високою.

Нагадаємо, 5 січня 2008 року, після опозиційних мітингів і заворушень, в Грузії пройшли позачергові президентські вибори, на яких знову переміг Михайло Саакашвілі, передає ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі обіцяє "зразково -демократичні" вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути