четвер, 26 лютого 2009 16:08

Саакашвілі готовий пробачити Росії всі образи

Саакашвілі готовий пробачити Росії всі образи
Президент Грузії Михайло Саакашвілі виступив із закликом до російського лідера Дмитра Медведєва "розпочати гідний і рівноправний діалог" з метою вирішення проблем у відносинах двох країн і "в ім"я майбутнього двох народів".

"Я завжди вище ставив інтереси свого народу, а не особисті інтереси і закликаю до того ж Медведєва", - заявив Саакашвілі в середу на зустрічі зі студентами різних тбіліських ВНЗ в "Музеї радянської окупації".

"Нас не раз ображали в Росії"

Грузинський лідер відзначив, що "нас не раз ображали в Росії". "Знімали про нас фільми, обзивали різними епітетами, але ми не звертали на це увагу, щоб не ставити особисте вище державного. Ми готові про це забути, щоб це не шкодило відносинам наших країн", - сказав Саакашвілі.

Він також заявив, що "ніколи не висловлювався нешанобливо, а тим більше образливо стосовно російських лідерів". "Я можу запевнити всіх, що я жодного разу не ображав російських лідерів і ніхто не чув з моїх вуст принизливих епітетів стосовно лідерів Росії", - додав глава держави.

Саакашвілі заявив, що Грузія хоче відновити розірвані дипломатичні відносини з Росією і готова розвивати з нею діалог, за умови, що РФ поважатиме суверенітет і незалежність Грузії. "Ми готові до того, щоб зустрітися з Росією на полі битви, але це не означає, що ми не бажаємо шукати політичні шляхи вирішення проблем", - заявив президент Грузії.

У росіян в Грузії немає ворогів

"Ми не хочемо розірваних дипломатичних відносин з Росією. Ми хочемо, щоб працювали посольства і в Тбілісі, і в Москві. Нашим народам це дуже потрібно. Але ми не змиримося, щоб на території Грузії функціонували три посольства Росії - в Цхінвалі, в Сухумі та в Тбілісі", - підкреслив грузинський президент.

Саакашвілі приділив велику увагу бізнес-зв"язкам Грузії та РФ. "Коли Росія була зайнята економічним ембарго проти Грузії, ми відкрили двері та серце російським інвестиціям. Ми хочемо, щоб Грузію відвідували російські туристи. Ми хочемо, щоб вони знали, що в Грузії немає у них ворогів", - сказав він.

"Жодна російська продукція РФ в Грузії не відчуває дискримінації. Ми вітаємо розвиток співпраці Грузії та Росії у сфері енергетики. Бізнес має свої правила", - сказав Саакашвілі. На його думку, поглиблення бізнес- та економічних відносин призведе до стабільних відносин між країнами.

За матеріалами Интерфакс, Новости-Грузия, Topnews

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі готовий пробачити Росії всі образи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути