середа, 07 березня 2012 14:53

"З вами б як у Білорусі розібратися!" - "феменку" допитали у Генпрокуратурі

Генпрокуратура України взяла одну з активісток руху FEMEN на підписку про невиїзд. Такий запобіжний захід було застосовано у зв'язку з розслідуванням справи про хуліганство біля Індійського посольства. Про це Gazeta.ua розповіла лідерка організації Анна Гуцол.

"Вчора, 6 березня, старший слідчий слідчого відділення ГУ МВС України у Києві Скирда під час допиту активістки руху замінила її статус зі "свідка" на "обвинувачену", застосувавши запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Після допиту слідчий виписала постанову про порушення кримінальної справи проти ще 3 учасниць акції біля посольства Індії", - наголосила вона.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Феменки трясли грудьми на балконі індійського посла в Україні

Гуцол підкреслила, що на всіх чотирьох активісток, які приймали участь в акції, було заведено кримінальну справу. А на допиті була лише Наталя Петрова, яку і взяли на підписку про невиїзд.

"Тобто до цього не було конкретного обвинувачення, вчора вже учасниці, які були свідками, стали обвинуваченими. Тобто на всіх чотирьох дівчат було заведено кримінальну справу. І вчора одна із них була на допиті. Це Наталя Петрова", - зауважила Анна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кожну мразь треба бити в морду" — Гуцол про напад на Колесніченка

Між тим, Гуцол розповіла, що під час допиту лунали фрази, які можна було розцінювати як погрозу.

"Асистуючий Скирді слідчий Кудря Сергій Миколайович заявив буквально наступне: "З вами б як в Білорусі розібратися, а то цацкаємося тут!", - наголосила вона. - Не знаю, що він мав на увазі. Можливо просто ляпнув. Але насправді це виглядало, як погроза. Людині, яка знаходиться на допиті, таке чути некомфортно і її це лякає".

Лідерка руху підкреслила, що допит тривав години 2-3.

Зараз ви читаєте новину «"З вами б як у Білорусі розібратися!" - "феменку" допитали у Генпрокуратурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути