Ексклюзиви
пʼятниця, 17 листопада 2017 09:16

За участю Nestlé PURINA® було організовано реабілітаційний табір для дітей з особливостями розвитку

Основною відмінністю табору є те, що в його роботі взяли участь спеціалісти з каністерапії – реабілітації за участю спеціально підготованих собак-терапевтів. Проводилися групові та індивідуальні заняття з каністерапії, арт-терапевтичні уроки, а також консультації для батьків з психологом.

Каністерапія — один з видів лікування і реабілітації людини за допомогою спеціально навчених собак під наглядом кваліфікованих фахівців. Каністерапія в цілому, як метод корекційного та розвиваючого впливу має дуже глибоке історичне коріння. У первісному суспільстві, віра у могутність тварини-тотема змушувала людей дотримуватися певних норм і правил, регулювала спілкування і була одним з джерел благополуччя і спокою.

Насправді, тварини, які займаються лікуванням, зовсім не видумка. У світі активно практикується дельфінотерапія, іппотерапія (заняття з кіньми) та каністерапія (заняття з собаками).

Діти з особливостями розвитку (аутисти, діти з синдромом Дауна, ДЦП), як відомо, важко контактують з іншими людьми. Науковці пояснюють це тим, що зокрема для аутиста близькість іншої людини часто важка, адже на підсвідомому рівні цієї дитини людина від неї чогось хоче, очікує якихось дій чи результатів. Натомість собака не має очікувань, він просто дарує свою увагу, любов та тепло. Дитина це відчуває. Легше відбувається дуже важливий у терапевтичному плані тактильний контакт дитини з твариною. Таким чином соціалізація дитини стає більш ефективнішою.

Нажаль, на сьогоднішній день жодна з українських дитячих лікарень не надає можливості записатися на прийом до каністерапевта. Такої професії в нашій державі не існує, хоча в цьому є величезна потреба. У нашого сусіда Польщі реабілітація за допомогою собак є офіційно прийнятою, а спеціальність "каністерапевт" з 2010 року включена в список державних професій.

Реабілітаційний табір був організований на базі парку "Київська Русь" у с. Копачів Обухівського району Київщини, де працювали три спеціально підготовані собаки-терапевти. В організації приймали участь – Кінологічна спілка України, Реабілітаційний центр "Майбутнє", Учбово-дресирувальний центр "Лармон", Благодійна організація "Дарую лапу та серце". Генеральним спонсором – Nestlé PURINA®.

Цього річ Nestlé PURINA® активно підтримувала розвиток напрямку каністерапії. В червні в рамках інклюзивного благодійного фестивалю "Кураж Базар" було оформлено спеціальну зону каністерапії, куди всі бажаючі, а зокрема діти з вадами розвитку, приходили в продовж двох днів заходу за неповторною енергетикою та щирими емоціями собак-терапевтів з учбово-тренувального центру "Лармон".

- Nestlé PURINA® у всьому світі підтримує філософію тісного зв'язку людини з тваринами. – Розповідає Софія Басенко, менеджер Nestlé PURINA® в Україні. - Проекти, котрі передбачають реабілітацію людей з різними проблемами здоров'я за участі тварин-терапевтів є чудовим прикладом прояву цього зв'язку і ми раді бути частиною розвитку напрямку каністерапії в Україні".

Довідка

Nestlé – найбільша компанія світу у сфері виробництва продуктів харчування та напоїв, яка представлена у 189 країнах, а 328 тисяч співробітників працюють для досягнення спільної мети Nestlé – підвищувати якість життя і сприяти здоровому майбутньому. Nestlé пропонує широкий асортимент продуктів і послуг для родин та їхніх домашніх тварин. Має понад 2000 торгових марок: від всесвітньо відомих брендів, таких як NESCAFЕ або Nespresso до лідерів локальних ринків. Результати компанії обумовлені веденням стратегії раціонального харчування та здорового способу життя.

Штаб-квартира Nestlé розташована у швейцарському місті Веве, де понад 150 років тому була заснована компанія. Річний обсяг продажів Nestlé у світі сягнув у 2016 році 89,5 млрд. швейцарських франків. Крім виробництва продуктів харчування та кормів для тварин, компанія володіє акціями підприємств парфюмерно-косметичної і фармацевтичної промисловості.

Nestlé розпочала свою діяльність в Україні у 1994 році з відкриття представництва. З тих пір компанія просуває такі міжнародні бренди, як NESCAFЕ, Nesquik, Nuts, Friskies, KitKat та ін. У 1998 році Nestlé S.A. придбала контрольний пакет акцій ЗАТ "Львівська кондитерська фабрика "Світоч". У травні 2003 року у Києві засновано ТОВ "Нестле Україна". У кінці 2003 року Nestlé S.A. придбала 100% акцій підприємства "Волиньхолдінг" (ТМ "Торчин"). В 2010 році Nestlé S.A. придбала ТОВ "Техноком", виробника продуктів швидкого приготування під ТМ "Мівіна". У 2012 році у Львові було створено Nestlé Business Service (NBS Lviv), що є одним із п'яти сервісних центрів Nestlé у світі та надає послуги по підтримці підрозділів компанії Nestlé на більш ніж 30 ринках Східної та Західної Європи.

Бізнес Nestlé в Україні представлений наступними напрямами: кава та напої, кондитерські вироби, кулінарія (холодні соуси, приправи, супи), продукти швидкого приготування, дитяче та спеціальне харчування, готові сніданки, корми для домашніх тварин.

За подальшою інформацією прохання звертатися до Євгенії Корольової, Менеджера зі зв'язків з громадськістю Nestlé в Україні та Молдові, тел.: (050) 448 3070, (044) 496 1031.

 
Зараз ви читаєте новину «За участю Nestlé PURINA® було організовано реабілітаційний табір для дітей з особливостями розвитку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути