неділя, 14 вересня 2008 17:50

За допомогою оптичної ілюзії учені спростували основний закон моди

 

Протягом століть жінки з пишними формами встановили собі табу на сукні з горизонтальними лініями. Пампушки віддають перевагу вертикальній смужці, оскільки вона ніби робить іх стрункіщими. Проте дослідники довели, що все із з точністю до навпаки, пише The Daily Mail.

Провівши декілька дослідів, дослідники упевнилися, що вертикаль не робить фігуру витонченішою, більш того, вона тільки "додає" ваги. Тоді як горизонтальні лінії, навпаки, оптично зменшують параметри фігури, в т.ч. ненависний живіт і стегна.

Декільком дюжинам добровольців було запропоновано вивчити фотокартки, на яких були зображені жінки в смугастих костюмах, з вертикальними і горизонтальними смужками. Жінки були різні і відрізнялися фігурами і розмірами одягу. Після уважного перегляду волонтери розповіли, які пані здалися їм товщими, а які стрункішими.

Експеримент показав, що з двох жінок з однаковим розміром стрункішою здається та модель, яка носить одяг з горизонтальними смужками. Крім того, 6% респондентів казали, що деякі жінки носять однаковий розмір одягу, хоча пані в одязі з поперечними лініями була повніша.

Таким чином, на Британському фестивалі науки в Ліверпулі учені спростували основний принцип правильного смугастого одягу, заявивши, що "худять" горизонтальні смужки, а не навпаки, як звикли вважати модні експерти.

Зараз ви читаєте новину «За допомогою оптичної ілюзії учені спростували основний закон моди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути