вівторок, 10 липня 2007 14:00

Із серпня паркування в Києві подорожчає до 7 гривень за годину

Київські власті шукають спосіб розвантажити центр столиці від "зайвих" офісів і машин. Способи можуть бути знайдені найрадикальніші. "Я не виключаю, що в майбутньому в центр Києва проїзд буде тільки за спецперепустками", – заявила сьогодні на брифінгу в мерії заступник градоначальника Ірена Кільчицька.

За її словами, "дорогі не гумові", розширити їх або зробити багаторівневими поки не є можливим, тому проблеми центру Києва реально вирішити тільки шляхом обмежень (як адміністративних, так і фінансових).

Зокрема, одним із способів "зачистки" центру може стати ціна за паркування. Зараз міські власті шукають оптимальний спосіб визначення ціни в різних зонах столиці. Для наведення ладу створено комунальне підприємство "Київпарк-сервіс", яке стане єдиним оператором на ринку.

"Ми пішли на цей крок, коли зрозуміли, що не дочекаємося поповнення міського бюджету він десяти районних парк-сервісів, що дійють нині", – пояснила заступник міського голови.

За словами Кільчицької, на даний час "вивчається ситуація", і скрізь діє однаковий тариф – 1 гривня за годину, але вже з 1 серпня запускаються пілотні проекти на парковках, які обладнані відеоспостереженням. Там спробують ввести систему безготівкової оплати операторів мобільного зв"язку.

Приблизно в цей же час зміняться ціни – залежно від місця розташування парковки це коштуватиме 3, 5 і 7 гривень за годину.

"Але я не відмовляюся від своїх слів і допускаю, що в центрі Києва паркування може коштувати і 30 гривень за годину", – наголосила Кільчицька, не уточнивши, коли це може статися, пише Новый регион.

Зараз ви читаєте новину «Із серпня паркування в Києві подорожчає до 7 гривень за годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути