субота, 04 липня 2020 14:01

Рятувальники попередили, де чекати нові повені

Рятувальники попередили, де чекати нові повені
В Україні прогнозують нові повені. Фото: glavcom.ua

У західних, північних областях, а також у Вінницькій та Одеській області удень пройдуть грози, подекуди з градом і шквалами 15-20 м/с.

У Києві та Київській області грозу чекають найближчі 3 години. Така погода утримається до ночі, інформує пресслужба ДСНС України.

За інформацією Укргідрометцентру, 4 липня на рiчках Закарпатської областi підвищаться рiвнi води на 0,3-1,0 м, в межах корiнних берегiв. На річці Латориця ділянки Мукачево-Чоп утримуватимуться високi рiвнi з початковим виходом води на заплаву мiждамбового простору.

В мiсцях сильних злив буде вiдбуватися: на малих водотоках та в верхiв'ях річок швидкоплинне пiдвищення рiвнiв води на 0,5-1,0 м; формування значного мiсцевого та силового стоку з пiдтопленням понижених мiсць, особливо в населених пунктах; утворення локальних селiв та зсувів перезволоженого грунту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якою буде погода у перші вихідні липня

Також сьогодні очікують проходження максимального рівня паводкової хвилі на річці Дністер біля села Маяки в межах 160-170 см над нулем поста. Унаслідок можливе затоплення ділянок автодороги Одеса-Рені, городів та сільськогосподарських угідь в селі Яськи, місті Біляївка Одеської області.

На рiчках басейнiв Сяну, Днiстра Львiвської та Iвано-Франкiвської області можливі пiдйоми води на 0,2-1,0 м над рiвнями.

4-6 липня на річці Прип'ять в створі поста Річиця, при подальшому пiдйомi рiвня води з добовою iнтенсивнiстю 1-3 см за добу, затопить присадибні ділянки в селі Пiдгiр'я Волинської області.

Липень буде теплий, з підвищенням температури й дощами, на кінець місяця прийде прохолода та зливи. Таку погоду на другий місяць літа прогнозує народний синоптик Леонід Горбань.

Зараз ви читаєте новину «Рятувальники попередили, де чекати нові повені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути