вівторок, 05 лютого 2019 14:34

Румуни хочуть, щоб їх визнали корінним населенням України

Румуни хочуть, щоб їх визнали корінним населенням України
Визнання румунів корінним народом дасть змогу застосовувати мовні статті закону про освіту для українських румунів уже не як для національної меншини, що значно покращить ситуацію. Фото: Міхаела Норок.

Домагатися визнання румунів корінним населенням на територіях її проживання висловили намір у міжрегіональнму об'єднанні Румунської спільноти України.

"Ми вимагатимемо, щоб нас визнали автохтонним (корінним) населенням", - сказав голова Румунської спільноти України Іван Попеску на прес-конференції у вівторок у Києві, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, в організації буде зустріч із головами Європейської комісії. Вони також направили звернення до президента Румунії, голів сенату й палати депутатів, румунського міністра освіти, до Міністерства закордонних справ, посла України в Румунії, генконсула Румунії в Україні стосовно питань, пов'язаних із румунською меншиною в Україні, зокрема визнання її корінним населенням на тих територіях, де вона проживає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один із символів Закарпаття: відновлять унікальну ретро-залізницю 1908 року

На думку пана Попеску, це дасть змогу застосовувати мовні статті закону про освіту для українських румунів уже не як для меншості, а як для корінного народу, що значно покращить ситуацію.

Румуни під час матчу проти сербів у Бухаресті вивісили банер "Косово - це Сербія". УЄФА вважає це расизмом, тому покарав Румунію.

Зараз ви читаєте новину «Румуни хочуть, щоб їх визнали корінним населенням України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути