пʼятниця, 10 серпня 2018 20:23

"Рубль впав. Нові санкції сильно вдарять по Росії" - економіст

"Рубль впав. Нові санкції сильно вдарять по Росії" - економіст
Михайло Гончар: Росія буде з ностальгією згадувати той день, коли єдиною проблемою був "Північний потік-2". Фото: 24 Канал

Пакет санкцій, що запропонували американські сенатори є набагато більш масштабним і жорстким по відношенню до Росії

Про це в коментарі для Gazeta.ua говорить економіст Михайло Гончар.

"Європа може в цьому сенсі повчитись у США. Додавати кілька імен фізичних та юридичних осіб у список нев'їздних - це, звичайно, добре. Але суттєво не впливає на російську політику. Через американські ж санкції РФ варто чекати руйнівних наслідків. Вони стосуються важливих питань. Це енергетичний товарообіг, який тепер буде сильно обмежений. Жорстка протидія "Північному-потоку-2" (газопровід з Росії в Європу, який оминає Україну. - Gazeta.ua). Він є стратегічним для РФ. Це сильно вдарить по російській економіці. Рубль вже впав", - говорить він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Московський патріархат розвалиться" - історик

Також за цими санкціями РФ можуть визнати державою-спонсором тероризму.

"Якщо це станеться вона буде з ностальгією згадувати той день, коли єдиною проблемою був "Північний потік-2". Тоді РФ опиниться в повній економічній та дипломатичні ізоляції. Фізичні і юридичні особи, яких звинуватять в спонсорстві тероризму будуть оголошені міжнародними військовими злочинцями. І в першу чергу це буде оточення Путіна", - пояснює Михайло Гончар.

На його думку, санкції стримують Росію від активних військових дій на Донбасі.

"Вони не змусять росіян повністю вийти з української території. Але вони поступово знищують російську економіку. А все, що погано ворогу - добре нам", - додає економіст.

Шість американських сенаторів ініціювали новий пакет санкції проти Росії. Він включає в себе санкції проти російських політиків і олігархів, близьких до президента РФ, та прямо або опосередковано залучених у його незаконну або корупційну діяльність. Обмеження інвестицій в енергетику. Продовження ембарго на імпорт урану з Росії. Заборони на видачу ліцензій громадянам США, які хочуть видобувати нафту в РФ. Та санкції проти компаній, які беруть участь у побудові "Північного потоку-2".

Зараз ви читаєте новину «"Рубль впав. Нові санкції сильно вдарять по Росії" - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути