Ексклюзиви
субота, 28 червня 2008 20:36

РПЦ позбавила сану єпископа, який проклинав мобилки

Священний Синод Російської Православної Церкви в суботу заборонив до служіння єпископа Анадирського й Чукотського Діоміда. Вчора ж Архієрейський Собор РПЦ позбавив єпископа сану за розкольницьку діяльність і непокору священноначальству.

"Преосвященного єпископа Анадирського і Чукотського Діоміда звільнити від керування Анадирською єпархією з забороною у священнослужінні", - сказано в постанові Синоду.

Подальше виконання визначення Архієрейського Собору - 2008 про долю єпископа Діоміда Синод обговорить на наступному своєму засіданні.

Єпископа обвинувачують у тому, що він ганьбить авторитет Церкви, провокує розкол, його листи сповнені духом ізоляціонізму та екстремізму, штовхають Церкву на конфлікт із державною владою та з представниками інших конфесій, а також є спокусою для людей, що стоять "на порозі" Православної церкви.

З минулого року в Інтернеті, а також на масових церковних заходах активно поширювалися відкриті листи та звернення за підписом правлячого архієрея Чукотської єпархії.

У цих посланнях міститься критика політики керівництва РПЦ, заклики до ізоляції Церкви, ліквідації Відділу зовнішніх церковних зв"язків, до відновлення монархії, відмові від діалогу з владою, іншими християнськими конфесіями та релігіями, від ІНН, паспортів сучасного зразка і навіть мобільних телефонів, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «РПЦ позбавила сану єпископа, який проклинав мобилки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути