Ексклюзиви
пʼятниця, 12 жовтня 2007 19:38

Розсилку SMS на латиниці визнали незаконною

Федеральна служба Росії з нагляду у сфері масових комунікацій, зв"язки і охорону культурної спадщини (Россвязьохранкультури) заборонила російським стільниковим операторам розсилати інформаційні SMS-повідомлення, набрані латинським шрифтом, повідомляється на офіційному сайті служби.

Керівництво Россвязьохранкультури відзначає, що у відповідності федеральним законом "Про зв"язок" взаємовідношення між операторами зв"язку і користувачами повинні здійснюватися російською мовою. Також на користь рішення служби говорить Конституція РФ, федеральний закон "Про державну мову Російської Федерації" і закон РФ "Про мови народів Російської Федерації". У цих документах прописано, що державною мовою РФ на всій її території є російська і алфавіт державної мови будується на графічній основі кирилиці.

Таким чином, будь-яке інформаційне SMS-повідомлення від стільникових операторів, набране латиницею, є порушенням вищезазначених законів, вважає Россвязьохранкультури. Служба вже провела вибіркову перевірку операторів рухомого радіотелефонного зв"язку і видала розпорядження про усунення порушень. Керівництво служби проведе нараду із стільниковими операторами з питання виконання ними вимог закону "Про зв"язок", повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Розсилку SMS на латиниці визнали незаконною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути