Є сектори економіки, які майже не постраждають від пандемії та кризи.
Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить економіст Гліб Вишлінський.
"Наприклад, сільське господарство. Деяким буде непереливки - як авіації. Менші авіаперевізники збанкрутують, скоріш за все. Малі туристичні агенції теж. Є сектори економіки, що посередині. Скажімо, громадське харчування або роздрібна торгівля непродовольчими товарами. Тут виживають сильніші", - пояснює експерт.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для України є два варіанти, як вижити в кризу
За його словами, більший бізнес з обережною фінансовою політикою має кращу подушку безпеки, ліпші стосунки з банками для залучення кредитів.
"Також важливою є сила бізнес-моделі. Наприклад, кримсько-татарський ресторан "Мусафір" має лише три точки у Києві. Але є стійкий попит, хороша репутація. Швидко змогли переорієнтуватись на доставку. Ті бізнеси, які незрозуміло як виживали і до карантину - вмерли", - додає економіст.
Повне інтерв'ю з Глібом Вишлінським читайте у журналі "Країна" від 11 червня.
Міжнародний валютний фонд погіршив прогноз спаду ВВП України в 2020 році. Замість 7,7% в його квітневому Світовому економічному прогнозі, тепер говорять про падіння до 8,2%.
Коментарі