неділя, 13 вересня 2020 12:38

Розповіли, де найчастіше купують сертифікати на проживання в українській в'язниці

Розповіли, де найчастіше купують сертифікати на проживання в українській в'язниці
Сертифікатів на камери в столичному слідчому ізоляторі, в знаменитій "Лук'янівці" купили на 23 тис. 648 грн. Фото: facebook/Denis-Malyuska

В Україні відбувається жвава "торгівля" сертифікатами на платні камери в тюрмах.

Так, виручка від проданих подарункових сертифікатів вже перевалила за 35 тис. грн. Про це повідомляється на сайті "Сьогодні".

Популярними є подарункові сертифікати в одному з найвідоміших СІЗО країни і "легендарній" в'язниці. Сертифікатів на камери в столичному слідчому ізоляторі, в знаменитій "Лук'янівці" купили на 23 тис. 648 грн.

Як зазначається, друге і третє місця в списку "популярних в'язниць" посіли в'язниці у Львові та Луцьку. Тут таких сертифікатів в цілому продали на 6200 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мін'юсті анонсували продаж Львівської виправної колонії №48

"Такі сертифікати продають практично в кожному регіоні, де є "відомі у вузькому колі зони". Наприклад, до списку "бестселерів" потрапили колонії і СІЗО Закарпатської, Харківської та Івано-Франківської областей", - йдеться в повідомленні.

За даними Мін'юсту, протягом останіх двох місяців подарункових сертифікатів на тутешні камери було продано більше, аніж на 3 тис. грн.

6 серпня 2020 року відбувся перший захід у рамках проєкту великого розпродажу в'язниць. Станом на 2020 рік багато українських в'язниць перебувають у дуже плачевному стані. У Лук'янівському СІЗО в Києві в деяких камерах бракує спальних місць. Однак це ще далеко не найгірша ситуація. Існують СІЗО, у яких засуджені змушені спати по черзі.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, де найчастіше купують сертифікати на проживання в українській в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути