середа, 18 вересня 2024 14:35

Розкрадання під час воєнного стану: за ексголову Дніпропетровської ОВА Резніченка внесли 30 млн грн застави

Розкрадання під час воєнного стану: за ексголову Дніпропетровської ОВА Резніченка внесли 30 млн грн застави
Президент Володимир Зеленський звільнив Валентина Резніченка з посади голови Дніпропетровської ОДА у січні 2023 року. Фото: president.gov.ua

У кримінальній справі про схему на 286 млн грн на дорожньому будівництві під час воєнного стану, за колишнього голову Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентина Резніченка внесли 30 млн грн застави.

Про це у середу повідомила "Українська правда".

"За колишнього голову Дніпропетровської ОВА внесли заставу у визначеному слідчим суддею розмірі", - сказала речниця Вищого антикорупційного суду Олеся Чемерис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За "малинового магната" Кириленка оперативно внесли 30 млн грн застави

Наразі вирішується питання щодо оскарження рішення суду, який обрав Резніченку запобіжний захід у вигляді застави у 30 млн грн, повідомила речниця Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк.

Прокурори просили арешту з альтернативою внесення застави 40 млн грн.

12 вересня Національне антикорупційне бюро і САП повідомили про підозру ексголові Дніпропетровської ОДА і низці експосадовців облдержадміністрації у справі про масштабну оборудку в дорожній сфері, у результаті якої під час воєнного стану державному бюджету було заподіяно понад 286 млн грн збитків.

Підозрювані замінили у документах відомості щодо потреби у ремонті доріг на необхідність їх експлуатаційного обслуговування. Витрати на таке обслуговування штучно збільшили до 1,5 млрд грн. На цю суму уклали договори на виконання відповідних робіт з компанією, пов'язаною із Резніченком, яка завищила вартість матеріалів на понад 286 млн грн.

16 вересня ВАКС обрав Резніченку запобіжний захід.

Валентина Резніченка двічі призначали на посаду голови Дніпропетровської ОДА. У 2015 році його призначав на цю посаду президент Петро Порошенко, а в 2020-у - президент Володимир Зеленський. Зеленський звільнив Резніченка у січні 2023 року.

Зараз ви читаєте новину «Розкрадання під час воєнного стану: за ексголову Дніпропетровської ОВА Резніченка внесли 30 млн грн застави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути