Ексклюзиви
середа, 28 листопада 2007 15:44

Рожеве яйце Фаберже продане в Лондоні за $18,5 млн

За рекордні для російських витворів прикладного мистецтва $18,5 млн в середу було продано яйце Фаберже на "Російських торгах" Cristie"s в Лондоні, повідомив представник аукціонного будинку.

"Яйце купив в залі російський колекціонер. Це світовий рекорд на російські витвори прикладного мистецтва, а також світовий рекорд на твори Фаберже", - сказав він.

За словами представника аукціону, попередній рекорд на твори Карла Фаберже був поставлений в 2002 році - також на торгах Cristie"s, коли "Зимове яйце" було продане за суму близько $12 млн.

Дивовижний шедевр ювелірного будинку Фаберже має бездоганну історію і раніше ніде не виставлявся. Це рожеве яйце з годинником і механічним півником, що ляскає крильцями, було виготовлене в 1902 році для банківської династії Ротшильдів.

Воно було в числі експонатів передаукціонної виставки Cristie"s, що пройшла в кінці жовтня в Домі Пашкова в Москві, повідомляє "Газета.Ru".

Зараз ви читаєте новину «Рожеве яйце Фаберже продане в Лондоні за $18,5 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути