вівторок, 07 грудня 2010 17:44

Розгнівані узбецькі працівники підпалили власний завод і побили пожежних

Розгнівані узбецькі працівники підпалили власний завод і побили пожежних

В узбецькому місті Чімбай працівники місцевого заводу влаштували бунт. Заворушення почалися після того, як господарі підприємства спробували вивезти з нього устаткування. Робітники в результаті змогли цьому завадити.

Завод, про який йдеться, виробляє бавовняне масло і комбікорми. Там працюють близько 230 людей, не враховуючи тих, хто займається продажем продукції, повідомляє Лента.ру з посиланням на ІА "Фергана".

За словами місцевих жителів, власники підприємства збиралися продати обладнання в сусідню Хорезмську область. Сам Чімбай розташований на території Каракалпакстан. Чим було викликане таке рішення, невідомо. Для міста зупинка заводу, як відзначає агентство, стала б катастрофою: роботу тут знайти складно.

Коли на підприємстві з'явилися вантажники, близько сотні робітників стали заважати їм виносити верстати, зав'язалася бійка. Після цього робітники підпалили завод і побили пожежних, які приїхали її гасити. У підсумку на підприємство прибув ОМОН, який розігнав учасників заворушень, а також спостерігачів.

В наступні декілька днів до міста, за інформацією "Фергани", прибули числені співробітники силових структур. Однак у результаті влада, як стверджує джерело агентства, вирішила не роздмухувати конфлікт. За його словами, учасники безладів не були покарані, а завод продовжив роботу.

Місцеві жителі, як відзначає агентство, порівнюють нинішню перемогу трудящих "з доблесними виступами давніх часів".

Зараз ви читаєте новину «Розгнівані узбецькі працівники підпалили власний завод і побили пожежних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути