понеділок, 28 липня 2008 09:26

Розгляд питання про екстрадицію Віктора Бута в США знову відкладено

Суд Бангкока знову відклав слухання з питання про екстрадицію в США російського підприємця Віктора Бута, підозрюваного в торгівлі зброєю, повідомляє AFP. Раніше засідання вже було перенесене внаслідок поганого самопочуття Бута, нагадує агентство. Цього разу датою засідання призначено 22 серпня.

Причиною такого рішення стало прохання адвоката Бута відкласти засідання, оскільки зараз він зайнятий на іншому процесі і не може бути присутнім на слуханнях у справі російського бізнесмена.

США звинувачують Бута в тероризмі, постачаннях зброї бойовикам руху "Революційні озброєні сили Колумбії" і змові з метою вбивства американських громадян. За законами США, йому загрожує довічне ув"язнення. Крім того, російський бізнесмен підозрюється в незаконному продажі зброї в країни Центральної та Західної Африки на початку 1990-х років. Деякі західні ЗМІ називають його найбільшим торговців зброї в світі.

Нагадаємо, Віктор Бут був заарештований в березні поліцією Тайланда, куди він, за його словами, прибув на відпочинок. Ордер на його арешт був виданий владою США. Спочатку тайська влада оголосила про своє рішення своїми силами судити Бута, проте вже 9 квітня стало відомо, що Таїланд відмовився пред"являти звинувачення росіянинові. Сам Бут категорично заперечує свою причетність до будь-якої незаконної діяльності, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Розгляд питання про екстрадицію Віктора Бута в США знову відкладено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути