четвер, 24 серпня 2023 09:00

Розбита техніка окупантів, виставки, кіно та забіг на підтримку мови – що подивитися у Києві та інших містах в День Незалежності
9

Попри війну, українці 24 серпня будуть відзначати День Незалежності.

Надзвичайно символічно проживати цей день після повномасштабного вторгнення.

Цього року офіційних заходів до головного державного свята влада не проводить, але все ж деякі події будуть відбуватись. Gazeta.ua підготувала перелік, що відвідати, де погуляти і відпочити.

  24 серпня Україна святкує День Незалежності
24 серпня Україна святкує День Незалежності

Важливо, перед відвідуванням тих чи інших заходів знати про найближчі укриття і в разі оголошення повітряної тривоги прямувати в безпечне місце.

Київ

О 10-й ранку в Соборі Успіння Пресвятої Богородиці відбудеться молебень за Україну.

Автор: moemisto
  В День Незалежності в Соборі Успіння Пресвятої Богородиці відбудеться молебень за Україну
В День Незалежності в Соборі Успіння Пресвятої Богородиці відбудеться молебень за Україну

Молебень звершить архімандрит Авраамій, в.о. намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, у супроводі камерного хору "Єдність".

Забіг "Біжу за мову"

Мета забігу – підтримати земляків, які знаходяться в окупації та не можуть спілкуватися українською під страхом смерті. А також українців на прифронтових територіях, які думають, що вчити мову вже пізно.

Автор: facebook
  24 серпня у Києві відбудеться забіг "Біжу за мову"
24 серпня у Києві відбудеться забіг "Біжу за мову"

Дорослі зможуть пробігти дистанції на 10 км, 5 км та 1 км на території ВДНГ. Водночас діти бігтимуть 500 м та 100 м. Долучитися можна також онлайн із будь-якого куточка світу.

Виставка Поліни Райко. Зникоме

Поліна Райко – художниця наївного мистецтва з Олешок. Її малюнки ставлять поряд із роботами Марії Примаченко і Катерини Білокур.

Автор: facebook
  Виставка Поліни Райко. Зникоме
Виставка Поліни Райко. Зникоме

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День українського прапора: історія свята та що символізує стяг країни

Документальний проєкт в Українському домі – реакція на руйнування будинку-музею художниці в Олешках, що сталося внаслідок підриву Каховської ГЕС російськими окупантами.

Відвідати Підпільний Кіноклуб

Формат, де коміки смішно спілкуються про улюблені фільми. Юра Коломієць, Антон Тимошенко, Олександр Качура, Віталій Гордієнко та Ірина Гіль будуть обговорювати фільм "Пропала Грамота".

Автор: Instagram
      Підпільний Кіноклуб, Київ
Підпільний Кіноклуб, Київ

Розбита техніка окупантів на Хрещатику

У Києві цьогоріч не влаштовуватимуть масових заходів на День Незалежності України. Однак на державному рівні планують провести виставку зразків пошкодженої російської техніки на Хрещатику, як це було торік.

Автор: telegram
  До Дня Незалежності у Києві на Хрещатику з’явилася російська військова техніка
До Дня Незалежності у Києві на Хрещатику з’явилася російська військова техніка

Тому від вечора 19 серпня перекрили рух Хрещатиком на відрізку від Майдану Незалежности до вулиці Богдана Хмельницького. Водночас рух вулицею Богдана Хмельницького – від Хрещатика до вулиці Володимирської – відкрили.

Автор: telegram
  До Дня Незалежності у Києві на Хрещатику з’явилася російська військова техніка
До Дня Незалежності у Києві на Хрещатику з’явилася російська військова техніка

Фільм "День Незалежності", кінотеатри України

На великі екрани виходить стрічка День Незалежності – щирий документальний портрет України та українців від Володимира Тихого, режисера ігрових стрічок "Наші котики" і "Брама", а також одного з творців передачі СВ-шоу з Вєркою Сердючкою.

Ця стрічка зображує один День Незалежності очима працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, відповідальних за ввімкнення сигналу тривоги в столиці, "пляжних" патрульних з Одеси, операторки протитанкового комплексу, мінометної батареї, штурмовика ЗСУ, 14-річної прибиральниці пабу в Харкові, художниці з Києва та народного депутата, який стояв у витоків проголошення незалежності України. Всі ці люди створюють захопливу мозаїку одного дня життя України.

Фільм Довбуш, кінотеатри України

Прем'єра української історичної пригодницької стрічки також відбудеться в День Незалежності.

На початку XVIII століття жителі Карпат страждали від несправедливого панування польської шляхти. Брати Олекса та Іван Довбуші стали одними з тих, хто не хотів миритися з несправедливістю. Однак різне розуміння того, якою має бути помста, робить братів ворогами. Серед жорстокості світу, лицемірства та жадібності шляхти та втрат близьких людей, Олексій намагається бути щасливим та завоювати щасливу долю своїм землякам.

Чернівці

ОМКФ 2023

Через війну організаторам Одеського міжнародного кінофестивалю довелося перенести традиційні покази у Чернівці.

Автор: suspilne.media
  У Чернівцях відкрили Одеський міжнародний кінофестиваль, який відбуватиметься з 19 по 26 серпня
У Чернівцях відкрили Одеський міжнародний кінофестиваль, який відбуватиметься з 19 по 26 серпня

На День Незалежності можна буде подивитися одразу декілька фільмів. Серед них - "Мирний 21", "Присвячення Єві", "Мій карпатський дідусь" (Небо парасолька), "Ми не згаснемо", "Звір в Джунглях", "ШТТЛ", "Сестри". Вартість одного квитка від 50 до 100 гривень. Покази відбуваються з 10:30 до 19:30.

Харків

Харків. Біль. Любов. Незламність Світлани Голосної та Василя Голосного, фотовиставка

Світлана Голосна та Василь Голосний – харківське подружжя, дизайнерка та фотограф. Роботи нагадують, яким був Харків до повномасштабного вторгнення, та показують, що хоч і понівечене, але незламне місто впевнено чекає на перемогу.

Автор: redpost
  У Харківській бібліотеці для дорослих № 11 Холодногірського району відкрилась виставка "Харків. Біль.Любов. Незламність"
У Харківській бібліотеці для дорослих № 11 Холодногірського району відкрилась виставка "Харків. Біль.Любов. Незламність"

Одеса

Об 11-й годині пройде концертна програма до Дня Незалежності України в Одеському зоологічному парку по вул. Новощіпний ряд, 25.

О 14-й годині відбудеться Міжнародна виставка живопису "Україна і світ" до Дня Незалежності України за адресою Внутрішній дворик. Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря вул.Успенська 4-б

Львів

Одна з головних подій "міста Лева" – благодійний фестиваль до Дня Незалежності України, який відбудеться з 24 по 27 серпня. На фестивалі можна буде відвідати різноманітні страви та напої з місцевої кухні. Активно провести відпочинок із сім'єю чи у колі друзів, взяти участь у конкурсах, розіграшах.

У заході візьмуть участь топові зірки країни, а зібрані кошти підуть на потреби ЗСУ.

Торік 20 серпня в Києві провели "парад" розбитої російської військової техніки.

На Хрещатику розмістили знищені автомобілі, бронетехніку й інше озброєння російських окупаційних військ.

Кияни та гості столиці могли на власні очі побачити відірвані танкові башти та обгорілі корпуси бойових машин, які руйнували українські міста та села, сіяли смерть і горе на українській землі.

Зараз ви читаєте новину «Розбита техніка окупантів, виставки, кіно та забіг на підтримку мови – що подивитися у Києві та інших містах в День Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути