пʼятниця, 16 січня 2015 06:55

Росіяни збирають трупи в Донецькому аеропорті - журналіст

Росіяни збирають трупи в Донецькому аеропорті - журналіст
dt.ua

Вогонь у районі Донецького аеропорту тимчасово припинено. Про це на своїй сторінці в Facebook пише журналіст Петро Шуклінов, передає "Укрінформ".

З посиланням на Валерія Логінова (позивний Аскольд), він повідомляє, що "станом на 23.00 на терміналі тиша. Вогонь тимчасово припинений, є пряма домовленість між керівництвом сектора і сепаратистами... Причина? Все просто: з 21.00 росіяни бродять по терміналу з ліхтариками і збирають свої трупи. Сподіваюся, що тільки цим вони і займаються... А не будують свої барикади і облаштовують позиції... Але ми не наївні люди і розуміємо, що саме це і відбувається...".

Захисники аеропорту змогли евакуювати 8 поранених. За даними журналіста, відомо про одного загиблого з 74-ї бригади, вбитого снайперським пострілом.

"Подробиці про наші позиції розповідати не буду, але скажу, що на момент припинення вогню, кожна зі сторін залишилися при своєму", - передає учасник бою.

"Тактика противника за останні чотири дні: обстріл терміналу з боку гаражів, управління МВС двома розрахунками СПГ і одного АГСа. Завдання: розчищення території від наших спостерігачів (коректувальників артилерії) і снайперів. Плюс з боку Спартака працювали 4 танки, які по черзі або парами вели вогонь не по площах для знищення наших позицій, а з однією єдиною метою: пробити тунелі всередині будівлі", - повідомляє він.

Піски і метеостанцію, "яка стоїть терористам поперек горла" з північного боку терміналу за льотним полем, обстрілювали "гради". В результаті обстрілу нового терміналу сталося часткове обвалення зовнішньої частини будівлі.

"Про наші контрзаходи я також говорити не буду, але запевняю, що хлопці теж на місці не сидять", - повідомляє журналіст з посиланням на своє джерело.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни збирають трупи в Донецькому аеропорті - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути