четвер, 26 липня 2007 12:09

Росія вигнала британського радника з економіки

Радник по економіці, торгівлі і науці посольства Великобританії в Москві Ендрю Леві є одним з чотирьох дипломатів, яких Росія висилає з країни у відповідь на видворення співробітників російської дипмісії в Лондоні, пише газета The Moscow Times з посиланням на джерела, близько знайомі з британцем.

Одним з напрямів діяльності Леві в Росії було налагодження взаємодії між російськими урядовцями і британськими інвесторами. Крім того, як стверджують джерела видання, він грав важливу роль в залагоджуванні труднощів, які виникали у британських компаній під час роботи на російському ринку.

Зокрема, він брав активну участь в переговорах з продажу компанією Shell "Газпрому" своєї частки в проекті "Сахалін-2". Експерти, опитані виданням, "здивувалися" висилці такого високопоставленого співробітника, але не змогли прийти до єдиної думки, як ця обставина вплине на інвестиційний клімат в Росії.

Нагадаємо, раніше Росія і Великобританія заявили, що, згідно міжнародній практиці, вони не називатимуть імена і посади висиланих дипломатів. Як і британська сторона, що пообіцяла вислати четверо співробітників дипмісії РФ, російсіяни також мають намір видворити четверо дипломатів. Британці повинні покинути Росію в неділю, 29 липня.

Дипломатична криза в російський-британських відносинах виникла через те, що Москва відмовилася видавати Лондону Андрія Лугового, звинуваченого у вбивстві Олександра Литвиненка, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Росія вигнала британського радника з економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути