Ексклюзиви
четвер, 14 березня 2013 20:39

Росія відмовилася передати Польщі уламки літака Качинського

Росія відмовилася передати Польщі уламки літака Качинського
Фото: АР

Росія відмовила генпрокуратурі Польщі в передачі уламків літака польського президента Леха Качинського, який розбився під Смоленськом у 2010 році. Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на власне джерело.

Таке рішення представники Росії озвучили після переговорів з польською стороною. У них взяли участь генпрокурор Польщі Анджей Серемет, генпрокурор Росії Юрій Чайка і глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін.

Російська Генкрокуратура і СК РФ наполягають на тому, що фрагменти судна є речовими доказами по справі і їх доля може бути вирішена тільки після закінчення розслідування (раніше схожу заяву робив російський МЗС). У той же час сторонам вдалося домовитися про передачу полякам табельної зброї співробітників президентської охорони, які перебували на борту літака, що розбився.

Польська делегація прибула до Москви для переговорів з питань, пов'язаних з долею уламків літака Качиньського, у вівторок, 12 березня.

Ту-154, на борту якого перебував президент Польщі Лех Качинський і його наближені, в тому числі високопоставлені політики і представники вищого військового командування країни, розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Політ відбувався в умовах поганої видимості. Загинули всі 96 чоловік, що знаходилися на борту.

Міждержавний авіаційний комітет (МАК) визнав причиною авіакатастрофи помилку пілотів. Польська сторона провела власне розслідування і поклала частину провини на російських диспетчерів. У жовтні 2012 року в польській газеті Rzeczpospolita з'явилося повідомлення, що місцеві експерти, які досліджували уламки президентського літака, нібито знайшли на них сліди вибухівки. Ці відомості були офіційно спростовані польської прокуратурою.

Зараз ви читаєте новину «Росія відмовилася передати Польщі уламки літака Качинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути