неділя, 27 травня 2012 16:45

Російських геїв за руки і за ноги тягли в поліцію
15

На акціях затримали 40 людей
Фото: Фото: Reuters
Поліцейські припинили можливі сутички між активістами гей-руху і їхніми противниками
Всі затримані доставлені у відділ поліції
Перешкодити цим заходам намагалися активісти православних організацій
Російські геї намагались провести несанкціонований парад

Співробітники московської поліції затримали в неділю в столиці на акціях представників гей-спільноти близько 40 людей, повідомили в прес-службі столичного главку МВС.

За інформацією прес-служби, при забезпеченні порядку в столиці поліцейські припинили можливі сутички між активістами гей-руху, які намагалися провести несанкціонований захід, і їхніми противниками.

"В результаті за різні правопорушення затримано близько 40 осіб з одного і з іншого боку. Серед них два представники ЗМІ, які брали участь у заході, вони висвітлювали його", - сказали в прес-службі.

Всі доставлені у відділ поліції, де буде вирішуватися питання про притягнення їх до адміністративної відповідальності, сказали в главку.

ФОТОРЕПОРТАЖ: На геїв у Києві пирскали газовим балончиком і били ногами. Парад відмінили

Представники гей-спільноти провели в неділю в Москві дві несанкціоновані акції. Спочатку вони пікетували Мосміськдуму, потім прийшли до пам'ятника Юрію Долгорукому навпроти мерії. Перешкодити цим заходам намагалися активісти православних організацій.

Метою цих акцій було засудження законів про заборону пропаганди гомосексуалізму серед неповнолітніх, прийнятих в різних російських регіонах. Московська міська дума також нещодавно приступила до обговорення подібного законопроекту в столиці.

Серед затриманих опинився організатор московських гей-парадів Микола Алексєєв. Також поліція забрала з акції журналістку "Нової газети" Олену Костюченко, на яку напали представники православних організацій.

Нагадаємо, в Києві також нещодавно намагались провести гей-парад. Однак через велику кількість противників, які прийшли завадити йому, хода не відбулася. Зокрема невідомі побили Святослава Шеремета, керівника всеукраїнського ЛГБТ-об'єднання "Гей-Форум України".

Зараз ви читаєте новину «Російських геїв за руки і за ноги тягли в поліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути