неділя, 15 вересня 2024 06:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Росії доведеться передислокувати у Курську область більше військ з України - ISW

Росії доведеться передислокувати у Курську область більше військ з України - ISW
У Курській області РФ росіяни намагаються контратакувати. Фото: gettyimages.com

Російському командуванню для результативного контрнаступу в Курській області доведеться суттєво збільшити чисельність свого угруповання.

Війська перекидатимуть із фронту в Україні. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російське військове командування уже більш ніж утричі збільшило чисельність свого угруповання в Курській області через захоплення ЗСУ низки населених пунктів.

Аналітики нагадали заяву президента Володимира Зеленського про те, що російські війська зосередили у Курській області 40 тисяч військовослужбовців і планують сконцентрувати в цьому районі загалом від 60 до 70 тисяч військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Курському напрямку топчуться від 30 до 45 тис. російських солдат - український військовий

Експерти також наводять дані українського військового оглядача Костянтина Машовця. За його словами, у складі Курської групи російського Північного угруповання військ, що відповідає за Глушковський, Коренєвський, Суджанський, Рильський, Льговський, Курчатовський і Курський райони, нині нараховується приблизно 61 російський підрозділ різної чисельності, в яких служать близько 35,5 тис. військовослужбовців.

Разом з тим, залишається невідомою чисельність у групі кожної з російських силових структур: Росгвардії, прикордонників, регулярних та нерегулярних підрозділів, а також військовослужбовців строкової служби.

Аналітики вважають, що зростання чисельності російського угруповання в Курській області свідчить про те, що оперативний тиск, спричинений вторгненням, змусив російське командування передислокувати підрозділи з України в Курську область. А також перекинути новостворені сили з Росії до цього регіону замість фронту в Україні.

"Російська контрнаступальна операція з відвоювання території, захопленої українськими військами в Курській області, скоріш за все, вимагатиме ще більшої кількості особового складу та матеріальних засобів, ніж та, що вже сконцентрована в цьому регіоні. І, як наслідок, додаткової передислокації військ з території України", - йдеться у повідомленні.

За словами президента Володимира Зеленського, на Курському напрямку російські війська почали швидкі наступальні дії, але ворог не має серйозних успіхів.

РФ хоче стягнути у цей регіон 60-70 тис. військових. Президент підкреслив, що українські воїни тримаються і роблять усе те, що потрібне для наших військово-політичних кроків.

Зараз ви читаєте новину «Росії доведеться передислокувати у Курську область більше військ з України - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути