понеділок, 28 березня 2022 14:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія визнала "іноагентом" видання Deutsche Welle

Росія внесла до списку "іноагентів" німецьку медіакомпанію Deutsche Welle, мовлення якої в Росії заборонили на початку лютого.

У понеділок, 28 березня, на сайті міністерства юстиції Росії з'явився запис про внесення видання Deutsche Welle до реєстру іноземних агентів. Про це повідомляють на офіційному сайті ЗМІ.

3 лютого мовлення видання заборонили на території Росії. Це стало запобіжним заходом на заборону діяльності російського пропагандистського каналу RT на території Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рускій мір" вже наробив лиха економіці України на $565 млрд

Після початку війни в Україні та набуття чинності в РФ закону, що передбачає кримінальне покарання за інший, ніж офіційний погляд, висвітлення воєнних дій російської армії, роботу в Росії припинили багато провідних іноземних ЗМІ.

Міністерство юстиції Росії внесло до реєстру ЗМІ - "іноземних агентів" дев'ятьох журналістів і три медіаорганізації. До переліку потрапили журналісти "Радіо Свобода". Також список поповнився журналістами телеканалу "Настоящее время". У список внесли й проєкт розслідувань Bellingcat, журналіста телеканалу "Дождь" Данила Сотникова, кореспондента Російської служби BBC Андрія Захарова, журналіста Євгена Симонова та юристку й керівницю "Центру захисту прав ЗМІ" Галину Арапову.

Зараз ви читаєте новину «Росія визнала "іноагентом" видання Deutsche Welle». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути