Ексклюзиви
пʼятниця, 21 січня 2011 18:30

Росіянин, який відкусив палець даїшнику, сплатить 1 700 грн штрафу

Росіянин, який відкусив палець даїшнику, сплатить 1 700 грн штрафу

Мелітопольський апеляційний суд (Запорізька область) засудив громадянина Росії, який відкусив фалангу пальця співробітнику запорізької Державтоінспекції в серпні 2010 року, до штрафу в розмірі 1 700 грн.

Про це повідомив начальник управління прокуратури в Запорізькій області Сергій Спільник.

"Для більшої об'єктивності розслідування цю резонансну справу було передано з Василівського районного суду в Мелітопольський апеляційний суд, який і визначив росіянину, який відкусив палець співробітникові ДАІ, покарання у вигляді штрафу у розмірі 1 тис 700 гривень", - розповів Спільник.

Як зазначив начальник управління обласної прокуратури, таке рішення суд прийняв виходячи з низки об'єктивних причин, серед яких заява самого потерпілого про відсутність претензій до підсудного.

За словами Спільника, "потерпілий співробітник ДАІ заявив суду, що підсудний компенсував йому матеріальний і моральний збиток". Крім того, суд врахував повне каяття громадянина Росії, його похилий вік і те, що той проживає в іншій країні.

Як повідомлялося, інцидент стався 28 серпня 2010 р. на трасі Харків-Сімферополь у районі села Кам'янське, де співробітники Державтоінспекції зупинили автомобіль "Лексус" з російськими номерами за порушення швидкісного режиму.

У результаті конфлікту водій відкусив співробітнику ДАІ фалангу пальця. Потерпілий був прооперований.

Відносно "російського автолюбителя" було порушено кримінальну справу за ч. 2 ст.345 Кримінального кодексу України (навмисне заподіяння працівникові правоохоронних органів тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків), яка передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на такий же термін.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Росіянин, який відкусив палець даїшнику, сплатить 1 700 грн штрафу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути