Ексклюзиви
вівторок, 11 червня 2024 20:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни заявили про смерть мера-колаборанта Куп'янська. ГУР прокоментувало

Росіяни заявили про смерть мера-колаборанта Куп'янська. ГУР прокоментувало
Цього року Харківська обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт за фактом державної зради Геннадія Мацегори. Фото: скріншот

У вівторок російські Telegram-канали повідомили про смерть мера-колаборанта міста Куп'янськ Харківської області Геннадія Мацегори після стрілянини у нього.

Також про його смерть заявила його матір Людмила Мацегора. Про це повідомила "Українська правда".

Матір мера-колаборанта написала, що того "не стало" 10 червня.

Російські Telegram-канали заявили, що Мацегора помер, не приходячи до тями, у лікарні в Москві.

Telegram-канали ASTRA написав, що на Мацегору напали біля його будинку у Старому Осколі Бєлгородської області РФ. Повідомили, що "невідомий вистрілив у нього і втік". Мацегору відвезли у Москву на операцію, повідомили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бердянську підірвали колаборантку, яка робила "вибори" Путіна - фото і відео

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов сказав, що наразі немає підтвердженої інформації про те, що Геннадій Мацегора помер, пишуть "Суспільне".

Співрозмовники в українських спецслужбах припускають, що поява такої публікації може бути або чиїмось жартом, або частиною інформаційної операції російських спецслужб.

Судовий процес щодо держзради колишнього мера Куп'янська триватиме, допоки не офіційно не встановлять його смерть, повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

"Повинно бути українське свідоцтво про смерть оформлено відповідним чином його родичами або вповноваженими особами. Факт того, що десь будуть класти труну у землю, не свідчить жодним чином про смерть особи", - сказав Чубенко.

Жодних підстав для закриття справи про держзраду немає, сказав речник прокуратури.

"Розуміючи невідворотність покарання та безперспективність свого перебування у РФ, не виключається факт, що це може бути захід, спланований обвинуваченим самостійно, або за допомогою спецслужб Росії, аби змінити прізвище та імʼя і надалі зʼявитись десь в іншій країні знову ж таки для заплутування правоохоронних та судових органів України", - сказав Дмитро Чубенко.

8 червня ГУР повідомило, що 7 червня у місті Старий Оскол було скоєно замах на Геннадія Мацегору і що ексмер Куп'янська перебуває у критичному стані.

Мацегора обирався мером Куп'янська у 2020 році від партії "Опозиційна платформа - За життя". У лютому 2022 року він заявив про підконтрольність міста російським окупаційним військам, а в червні того ж року оголосив про створення окупаційної адміністрації.

Після звільнення Купʼянська утік з росіянами до Бєлгородської області РФ, повідомило Головне управління розвідки.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни заявили про смерть мера-колаборанта Куп'янська. ГУР прокоментувало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути