понеділок, 22 жовтня 2007 20:21

Росіяни затягують підписання угоди про грошову допомогу постраждалим від вибуху газу

Росіяни затягують підписання угоди про грошову допомогу постраждалим від вибуху газу
В.о. глави Дніпропетровської обладміністрації Віктор Бондарь вважає, що російські акціонери ВАТ "Дніпрогаз" затягують підписання угоди про перерахування коштів постраждалим від вибуху газу в Дніпропетровську.

В понеділок він повідомив журналістів, що підписання такої угоди цього дня не відбулося.

"На мій погляд, компанія затягує підписання, юристи починають шукати нові приводи для перегляду умов, як підписати угоду - або так, або так. Я думаю, що все це починає виглядати трохи дивним. Компанія, яка більше всього привнесла неприємностей в життя українців, на жаль, починає продумувати як вона буде це робити", - сказав Бондар.

"Це штучне затягування, на мій погляд, ще раз має засвідчити, що діяльність приватних компаній є неефективною", - підкреслив він.

Бондар відзначив, що каменем спотиканням в переговорах є 20 млн. грн, які компанія мала намір виплатити постраждалим.

У свою чергу міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич висловив думку, що на підставі рішення суду про арешт керівників "Дніпрогазу" можна говорити, що головним обвинуваченим є ця компанія. "Тому мені незрозумілі певні коментарі і нервова реакція керівників "Дніпрогазу". Напевно, їм є через що хвилюватися і нервувати, але остаточне слово, безумовно, за слідчими органами - прокуратурою і судом. Але я рекомендував би цю ситуацію реальним винуватцям до суду не доводити, тому що якщо це стане предметом судового розгляду, то я думаю, сума стягнень стане значно більшою", - відзначив він.

Шуфрич повідомив, що максимум з вівторка-середи можна говорити про виплату грошей постраждалим. За його словами, зараз міністерства фінансів та юстиції визначають порядок цих виплат. "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Росіяни затягують підписання угоди про грошову допомогу постраждалим від вибуху газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути