вівторок, 26 березня 2024 21:17

Росіяни у травні знову вдарять по торгових центрах - експерт

Росіяни у травні знову вдарять по торгових центрах - експерт
Торговий центр Retroville до та після удару російською ракетою. Фото: Українські новини

Директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак прогнозує, що в середині травня російські війська можуть знову вдатися до тактики масованих ракетних ударів по місцях масового скупчення людей в Україні, зокрема по торговельно-розважальних комплексах.

"Ворог нарощує виробництво зброї, в тому числі - ракет. Зокрема структури, які аналізують, оцінюють уламки, надають переконливі докази того, що це залишки нещодавно виготовлених ракет. З одного боку, це свідчить про те, що запасів у Росії не так багато, а з іншого, - що вони встигають виробляти нові боєприпаси та масово їх використовувати. Це означає, що противник нарощуватиме рівень атак, які будуть спрямовані на всі об'єкти в Україні.

Передусім кремлівського ворога цікавитимуть місця масового скупчення людей. Причому, якщо раніше вони шукали місця скупчення особового складу сил оборони, то зараз будь-який ТРЦ, де збирається велика кількість людей, буде обов'язково атаковано", - зазначив Бадрак у межах свого ексклюзивного огляду для Gazeta.ua.

На його думку, мета цих атак - знищити якнайбільше українців та якомога сильніше налякати світ, бо президент РФ Володимир Путін "бачить, що його шантаж вдається, бо Захід зараз дуже послаблений за умови відсторонення Вашингтона від лідерства в НАТО".

"Ці атаки можуть сягнути піку в середині травня, бо саме тоді запланована зустріч китайського лідера Сі Цзіньпіна з президентом Франції Емманюелем Макроном. На цій зустрічі, я в цьому впевнений, пролунає пропозиція стосовно мирних перемовин і щодо необхідності залишити режим Путіна в тому вигляді, в якому він наразі існує, тобто безкарним і який не відповідатиме за геноцид українського народу, а також залишити за ними ту кількість територій, які вони встигли окупували на цей момент, тобто приблизно до середини травня", - пояснив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт оцінив, скільки Росія має "Цирконів"

Водночас Бадрак не виключає, що у травні Путін буде готовий розгорнути нову стратегічно-наступальну операцію в Україні.

25 березня Київ обстріляли балістичними ракетами. Є руйнування та постраждалі у Печерському та Солом'янському районі. Трьом постраждалим медики надали допомогу на місці. Двох госпіталізували. Серед них 16-річна дівчина.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни у травні знову вдарять по торгових центрах - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути