Ексклюзиви
середа, 21 серпня 2024 16:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни ризикують потрапити у котел на Курщині: експерт розповів деталі

Росіяни ризикують потрапити у котел на Курщині: експерт розповів деталі
Сили оборони України затискають ворога у Глушківському районі Курської області. Фото: Громадське

Сили оборони в Глушківському районі Курської області затискають угруповання ворога, фактично відрізаючи його від сполучення через річку Сейм.

Там противник може опинитися в оточенні. Про це розповів військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі радіо NV.

Він наголосив, що українські сили продовжують ведення наступальних дій, зона розширюється - вже 1256 квадратних кілометрів під контролем ЗСУ.

"На сьогоднішній день для нас визначальним є те, що відбувається в південно-західній частині - Глушківський район, де українські сили затискають угруповання ворога, відрізаючи його фактично від сполучення через річку Сейм і де противник може опинитися в оточенні", - зазначив він.

За словами експерта, це дуже важливо, тому що, якщо це станеться, то це буде вперше з початку повномасштабного вторгнення, коли таке угруповання російських військ вдасться фактично оточити українським силам.

"Це було б дуже потужно", - наголосив Мусієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський генерал Лапін міг допомогти Україні - ЗМІ

При цьому експерт зазначає, що зараз простежується активність ворога - він накопичує певні сили з північного сходу, маневрує, здійснює активну оборону, дещо посилюється його присутність, застосування дронів.

За словами Мусієнка, українські сили, водночас, доволі маневрово і швидко діють, і тактика малих груп, зокрема, себе виправдовує.

"Плюс працює авіація. І це дуже важливо, бо авіація підтримує наступальні дії українських військ і це реально допомагає. Особливо під час наступальної операції, щоб мати дальність і можливість уразити командні пункти ворога, мости, переправи, скупчення сил і засобів противника", - підкреслив Мусієнко.

Експерт зауважив, що є розуміння, що ворог може в якийсь момент пробувати контратакувати певними силами, особливо зі східної частини, щоб відтягнути наші війська, які діють в районі в напрямку на Коренево і далі, щоб "спробувати врятувати своє угруповання, яке там застрягло".

За його словами, ворог робить понтонні переправи, щоб дати можливість відійти підрозділам, які зараз затиснуті, а українські війська намагаються змусити ворога здаватися в полон, щоб було в нас менш втрат. Мусієнко наголосив, що на сьогодні щонайменше три понтонні ворожі переправи були уражені.

Наступ українських військ у Курській області триває майже два тижні.

Зараз там фіксують нові просування ЗСУ територією РФ, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Росіяни ризикують потрапити у котел на Курщині: експерт розповів деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути