понеділок, 04 липня 2022 07:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни перекинули на південь 17 вагонів із боєприпасами

Росіяни перекинули на південь 17 вагонів із боєприпасами
На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник здійснює систематичні обстріли. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Південнобузькому й Таврійському напрямках основні зусилля агресор зосереджує на спробах повернення втрачених позицій в районах населених пунктів Іванівка, Потьомкине й Мирне.

Ворог також зосередився на недопущенні проведення українськими військами контрнаступальних дій у Херсонській і Миколаївській областях, повідомили вранці 4 липня в Генеральному штабі Збройних сил України.

"Противник удосконалює інженерне обладнання позицій в районі Нововоскресенського. У рамках логістичного забезпечення військ з тимчасово окупованого Криму на залізничну станцію "Каланчак" (Мирне, Херсонська область) переміщено 17 вагонів з боєприпасами", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні потрібна перемога, а не ще одна Мінська угода – МЗС Великої Британії

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебувають три носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

"На Новопавлівському й Запорізькому напрямках противник здійснює систематичні обстріли з метою сковування підрозділів Сил оборони та недопущення їхнього перекидання на інші напрямки", – звітує Генштаб.

Українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи небезуспішно продовжують вогневе ураження складів боєприпасів і скупчень живої сили та військової техніки російських окупантів.

Українські військові впродовж 3 липня знищили на півдні 47 російських окупантів. Втрати противника також становлять дві самохідні артустановки, гаубиця "Мста-Б", радіолокаційна станція та станція радіоелектронної розвідки, а також три одиниці броньованої техніки.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни перекинули на південь 17 вагонів із боєприпасами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути