Ексклюзиви
середа, 25 травня 2022 19:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни хочуть встановити повний контроль над Донецькою та Луганською областями - Генштаб

Росіяни хочуть встановити повний контроль над Донецькою та Луганською областями - Генштаб
Російські окупанти продовжують здійснювати активну підготовку до наступальних дій на Новопавлівському (Дніпропетровщина) та Запорізькому напрямках. Фото: Людмила Денісова

Основні зусилля російські окупанти зосередили на ураженні угруповання Об'єднаних сил та спробах встановити повний контроль над Донецькою та Луганською областями.

Ворог намагається підготувати собі сприятливі умови для наступу, повідомив Генштаб ЗСУ у новому зведенні в Facebook.

Також основні зусилля противник зосередив на Бахмутському напрямку. Намагається розвинути успіх наступу на Лиманському напрямку. Крім того, російські окупанти продовжують здійснювати активну підготовку до наступальних дій на Новопавлівському (Дніпропетровщина) та Запорізькому напрямках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полковник розповів про російські війська біля українсько-білоруського кордону

На Донецькому напрямку росіяни завдають артилерійських та авіаційних ударів у районах Лимана та Комишувахи Донецької області і Сіверськодонецька та Новозванівки на Луганщині.

Окупанти здійснили спроби наступальних і штурмових дій на Сіверськодонецькому та Бахмутському напрямках в районах населених пунктів Берестове, Липове й Ниркове, успіху не мали й відійшли на раніше зайняті рубежі.

На Авдіївському напрямку російські окупанти вели безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Красногорівка, Кам'янка, Авдіївка та Піски. Противник здійснив авіаційні удари та артилерійські обстріли в районах Мар'їнки, Микільського, Полтавки та Оріхова.

На Луганському напрямку ситуація напружена та складна. Українські бійці там перебувають уже 90 днів, вони втомлені. А росіяни постійно перекидають туди нову живу силу. Військово-політичне керівництво України добре це розуміє і ніхто не хоче допустити другого Маріуполя, заявив радник голови ОП Олексій Арестович.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни хочуть встановити повний контроль над Донецькою та Луганською областями - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути