субота, 26 березня 2022 19:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни доукомплектовують підрозділи несправними танками - Генштаб
3

Українські сили оборони методично нищать російських загарбників, ворог продовжує зазнавати втрат на всіх напрямках.

У зв'язку з необхідністю поповнення втрат окупанти проводять заходи прихованої мобілізації та зняття техніки з довготривалого зберігання, повідомив у суботу Генеральний штаб Збройних сил України.

"Приховуючи реальні втрати особового складу та техніки, військове керівництво окупаційних військ намагається переконати власне населення у плановому досягненні всіх цілей поставлених збройним силам РФ. Із метою доукомплектування окремих підрозділів четвертої танкової дивізії зі складу першої танкової армії, з тривалого зберігання зняли танки Т-72. Техніка знаходиться у вкрай незадовільному технічному стані", - ідеться у повідомленні.

Російські загарбники продовжують активне використання транспортної мережі Білорусі. Зросла кількість повітряних перевезень військових вантажів з території Росії. Здебільшого, для перекидання ракет різних типів та боєприпасів, ворог використовує транспортні літаки Ан-124. Такий спосіб доставки обумовлений блокуванням залізничних шляхів на окремих напрямках.

"Надання воєнної підтримки російській агресії та питання направлення білоруських підрозділів до України, лобіюється групою високопосадовців та генералів зі складу Ради безпеки Республіки Білорусь", - звітує Генштаб.

Окупанти доукомплектовують підрозділи несправними танками
Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
Окупанти доукомплектовують підрозділи несправними танками
Окупанти доукомплектовують підрозділи несправними танками

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог гатить з артилерії та завдає авіаудари - Генштаб

У населених пунктах Херсонщини фіксується посилення терору місцевого населення з боку окупантів. Здійснюють обшуки в будинках з метою виявлення учасників АТО/ООС, військовослужбовців, волонтерів та членів їхніх сімей. Мають місце численні факти викрадення жінок та катування місцевих жителів.

В окремих населених пунктах Чернігівської області окупанти здійснюють примусове розповсюдження так званої "гуманітарки" серед місцевого населення з метою створення пропагандистських репортажів російськими ЗМІ.

На тимчасово зайнятих територіях противник продовжує нарощувати систему блокпостів з метою перешкоджання переміщення місцевого населення.

"Диверсійно-розвідувальні групи противника, що знаходяться на території Київської області не полишають спроб проникнення до столиці. Диверсанти переодягаються у цивільний одяг та використовуюють викрадені у цивільного населення автомобілі", - додали у Генштабі.

На Донеччині росіяни обстрілюють усю лінію розмежування.

Ситуація у Маріуполі залишається складною. Росія продовжує знищувати місто з усіх видів озброєнь.

Підпишіться на наш канал в Telegram. Інформуємо про ситуацію в країні.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни доукомплектовують підрозділи несправними танками - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути