субота, 26 липня 2008 20:15

Росія звинуватила генсека ООН в перевищенні повноважень

Постпред Росії при ООН Віталій Чуркін заявив, що генсек ООН Пан Гі Мун перевищив повноваження, приступивши до реконфігурації місії ООН в Косово без мандата Ради безпеки. "У даній ситуації генсек перевищив свої повноваження, вторгнушись в сферу статутних прерогатив РБ ООН", - зазначив російський представник при ООН.

"Росія стурбована спробами зруйнувати установлені Радою безпеки ООН формати міжнародної присутності в Косово під тим приводом, що вони нібито не відповідають реаліям, що змінилися. Ми бачимо за цими спробами прагнення легалізувати структуру, що б зайнялася виконанням плану Ахтісаарі, що не отримав схвалення Ради безпеки ООН", - передає РИА "Новости" слова Віталія Чуркіна.

За словами постпреда Росії при ООН, такий сценарій "по суті справи сприяв би односторонній суверенізації незаконно проголошеної освіти".

Він підтвердив позицію Росії про те, що проблема Косово повинна вирішуватися в рамках Ради безпеки ООН і на основі компромісу між Бєлградом і Пріштіной.

25 липня Рада безпеки ООН обговорювала доповідь Пан Гі Муна, в якій він стверджує, що місія ООН в Косово більше не в змозі виконувати свої завдання і приступає до поступової передачі своїх повноважень Євросоюзу, повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «Росія звинуватила генсека ООН в перевищенні повноважень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути