понеділок, 16 травня 2022 06:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія зосередиться на битві за Сіверськодонецьк - американські аналітики

Росія зосередиться на битві за Сіверськодонецьк - американські аналітики
Росія спробує утримати лінію на захід від Вовчанська, щоб захистити наземні лінії зв'язку (GLOC) від Бєлгорода до Ізюма. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Замість досягнення адміністративних кордонів Донецької області російські окупанти, імовірно, зосередяться на захопленні Сіверськодонецька.

Ворог відмовився від спроб великомасштабного оточення підрозділів Збройних сил України від Донецька до Ізюма, вважають аналітики американського Інституту дослідження війни.

"Росіяни продовжать спроби оточити Сіверськодонецьк і Лисичанськ, принаймні з півдня, можливо, зосередившись на тому, щоб перерізати останню автомагістраль, що сполучає ці міста з рештою території України. Російські війська, імовірно, відмовилися від мети завершити широкомасштабне оточення українських підрозділів від Донецька до Ізюма на користь захоплення Луганської області", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як українські спецпризначенці підірвали міст

Найімовірніше, Росія спробує утримати лінію на захід від Вовчанська, щоб захистити наземні лінії зв'язку від Бєлгорода до Ізюма. Незрозуміло, чи досягнуть окупанти успіху. Водночас російські війська не просунулися на Слов'янському напрямі через невдалий наступ в районі Ізюма.

"Невдалі спроби росіян форсувати Сіверський Донець в районі Кремінної можуть змістити російські операції далі на схід. Росіяни остаточно покинуть позиції біля Харкова. Найближчим часом, вочевидь, почнеться український контрнаступ у районі Ізюма", - додають аналітики.

Російські сили зміцнюють окуповані населені пункти на півдні, що свідчить про те, що окупанти прагнуть встановити постійний контроль у регіоні.

Під час відступу росіяни підірвали три мости через річку Сіверський Донець у районі сіл Рубіжне й Старий Салтів у Харківській області. Ці мости багато важили для контрнаступу Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Росія зосередиться на битві за Сіверськодонецьк - американські аналітики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути