пʼятниця, 03 серпня 2007 14:08

Росія змирилася з виведенням флоту з Криму - головком ВМФ

Росія відмовляється від спроб переведення до Криму нових кораблів і підводних човнів для Чорноморського флоту, проти чого категорично виступає Україна, що побоюється посилення російської військової присутності в регіоні. "Всі кораблі для ЧФ надходитимуть на базу до Новоросійська", – заявив головком ВМФ Росії Володимир Масорін під час візиту до Севастополя.

Масорін також повідомив про плани переведення до складу Чорноморського флоту 12-15 дизельних підводних човнів. Ці бойові одиниці Росія також має намір базувати не в Севастополі, а в майбутньому пункті базування під Новоросійськом, будівництво якого, за словами головкому, завершиться до 2012 року. "Ми кілька років просили Україну перевести на Чорноморський флот човен з Північного флоту, але так досі ми це питання не вирішили", – пояснив Масорін.

Відмова Росії від спроб переведення нових кораблів до Севастополя є свідоцтвом того, що у Москві змирилися з перспективою виведення Чорноморського флоту з Криму до 2017 року, коли закінчиться термін дії російсько-української угоди про базування ЧФ, заявив екс-командувач ВМС України Володимир Бескаравайний.

"Безумовно, це – ознака того, що Росія змирилася з перспективою виведення флоту", передає Новый Регион.

Зараз ви читаєте новину «Росія змирилася з виведенням флоту з Криму - головком ВМФ ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути