Ексклюзиви
пʼятниця, 03 серпня 2007 15:15

Мета Росії - постійна присутність в Середземному морі - глава МВФ РФ

Головнокомандуючий Військово-морським флотом Росії адмірал флоту Володимир Масорін заявив в п"ятницю в Севастополі про необхідність перебування російського флоту на постійній основі в Середземному морі. Він назвав Чорноморський флот форпостом Росії на південно-західному стратегічному напрямі. Головком заявив, що "вся операційна зона флоту обгрунтовано може бути названа зоною стратегічних інтересів Російської Федерації".

Масорін відзначив, що "операційна зона флоту, що розповсюджується на Чорноморську і Середземноморську морські зони аж до Атлантичного океану, знаходиться на стику Європи, Азії і Африки". "Вважаю, що із задіюванням сил Північного і Балтійського флотів тут повинна бути відновлена постійна присутність ВМФ Росії", - сказав він.

За словами адмірала, "Чорноморський флот - це реальна сила, здатна внести заданий внесок до віддзеркалення і, головне, запобігання агресії проти Росії". Він підкреслив, що ця сила "винесена на передові рубежі, на віддалення від територій, що захищаються, і може бути ефективно застосована в будь-який період для забезпечення державних інтересів, не чекаючи приходу агресора на нашу територію", повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Мета Росії - постійна присутність в Середземному морі - глава МВФ РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути