понеділок, 07 квітня 2008 16:32

Росія затопила в Тихому океані свій космічний корабель

Російський вантажний космічний корабель "Прогресс М-63" затоплений в Тихому океані.

"Район падіння елементів конструкції вантажного корабля, що не згоріли під час проходження щільних шарів атмосфери, знаходиться далеко від судноплавних шляхів - приблизно за 3 тисячі кілометрів на схід від столиці Нової Зеландії Велінгтона", - повідомив в понеділок керівник прес-служби Центру управління польотами Валерій Линдін.

На борту "Прогресу" знаходилися різні відходи і старе устаткування з Міжнародної космічної станції (МКС), додав він.

"Прогрес М-63" знаходився у складі станції з 7 лютого 2008 року. Після відчалювання він звільнив стикувальний вузол для російського корабля "Союз ТМА-12", на борту якого 8 квітня на станцію відправляться російські космонавти Сергій Волков і Олег Кононенко, а також перший південнокорейський космонавт, 29-річна Лі Со Ен. Старт "Союзу" намічений на 15:16.

Запуск до МКС чергового вантажного корабля планується на травень. "Прогрес М-64" вже доставлений на космодром Байконур. Поки ж екіпаж станції розвантажує перший європейський вантажний космічний корабель "Жюль Верн", що причалив до МКС 3 квітня. Його розміри дозволили доставити на орбіту в три рази більше вантажів, ніж здатний узяти на борт російський "Прогрес", повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Росія затопила в Тихому океані свій космічний корабель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути