пʼятниця, 25 жовтня 2024 13:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія застосує військових КНДР у зонах бойових дій - Зеленський назвав дату

Росія застосує військових КНДР у зонах бойових дій - Зеленський назвав дату
Президент Володимир Зеленський повідомив про ситуацію на фронті. Фото: president.gov.ua

За інформацією розвідки, вже 27–28 жовтня перші північнокорейські військові будуть застосовані Росією в зонах бойових дій.

Про це, посилаючись на доповідь головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського, повідомив президент Володимир Зеленський.

За його словами, це очевидний ескалаційний крок Росії, який "має значення, на відміну від усієї тієї дезінформації, якої багато звучало в Казані цими днями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реакція західних лідерів на участь військ КНДР у війні проти України залишається скромною - DW

"Світ може чітко побачити, чого насправді хоче Росія, і це продовження війни. Саме тому потрібна принципова та сильна реакція лідерів світу. Фактичне залучення Північної Кореї до бойових дій повинно отримати відповідь у вигляді не заплющених очей та розгублених коментарів, а відчутного тиску як на Москву, так і на Пхеньян заради дотримання Статуту ООН і покарання за ескалацію", - зазначив Зеленський.

Сирський також доповів президенту про ситуацію на різних ділянках фронту. Особлива увага зараз приділяється Покровському, Курахівському та Лиманському напрямкам.

"На Донеччині важко, але наші бойові бригади тримають позиції та роблять усе можливе для знищення окупанта. Окремо – Курська операція. Реалізовуємо наші завдання. Буферна зона на російській території убезпечує Україну від російських спроб розширення війни на сході нашої держави та забезпечує відчутні російські втрати. Головнокомандувач доповів щодо виконання завдань нашими підрозділами у визначених районах Курської області", - наголосив Зеленський.

У Білому домі заявили, що Сполучені Штати фіксують присутність у Росії щонайменше 3 тис. північнокорейських солдатів. Надалі їх можуть відправити на війну проти України.

Раніше розвідка Південної Кореї також повідомляла про 3 тис. північнокорейських солдат, які були відправлені в РФ.

Зараз ви читаєте новину «Росія застосує військових КНДР у зонах бойових дій - Зеленський назвав дату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути