Ексклюзиви
субота, 15 вересня 2007 12:03

Росія вимагає від України вибачень за акт вандалізму на кладовищі Івано-Франківська

МЗС Росії у зв"язку з актом вандалізму відносно пам"ятника загиблим в роки Великої Вітчизняної війни, здійсненому на Центральному кладовищі Івано-Франківська в Україні, вимагає від Києва забезпечити надійну охорону радянських пам"ятників.
"Сподіваємося, що влада України дасть належну оцінку цим варварським діянням і забезпечать надійну охорону радянських меморіальних комплексів в країні", - мовиться в коментарі департаменту інформації і друку МЗС РФ.

"На жаль, це не перший випадок осквернення в західноукраїнських регіонах могил і меморіальних пам"ятників радянським війнам, що віддали свої життя за звільнення України від німецько-фашистських загарбників", - мовиться в коментарі.

"Обіцянки ж місцевої влади прийняти заходи по затриманню хуліганів, що явно орудують по чиїйсь указці, залишаються "пустим звуком". До цих пір ніхто з них не затриманий і не зданий правосуддю за свої блюзнірські дії", - підкреслюється в документі.

"Впадає в очі і те, що подібного роду інциденти відбуваються на тлі яскравої вираженої реабілітації в західноукраїнських областях учасників озброєних націоналістичних формувань - Організації українських націоналістів і Українській повстанській армії - і активізації дій сучасних українських націоналів-радикалів, які систематично і цілеспрямовано проводять різного роду антиросійські акції", - відзначають в МЗС РФ, передає Newsru.
Зараз ви читаєте новину «Росія вимагає від України вибачень за акт вандалізму на кладовищі Івано-Франківська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути