субота, 21 вересня 2019 15:03

Росія використовує Зеленського і його оточення, як нетямущих карасів - Портников

Росія використовує Зеленського і його оточення, як нетямущих карасів - Портников
Журналіст Віталій Портников вважає, що РФ використовує Зеленського і його оточення. Фото: Politeka

Домовлятися мовою Кремля означає - використовувати і обдурити, інших значень це слово в російській політичній мові не має. Про це написав журналіст Віталій Портников на сайті Еспресо.

"Можна гратися у "відлигу", про яку без особливих коливань говорив міністр закордонних справ Вадим Пристайко. Можна телефонувати Путіну і висловлювати взаємне задоволення в зв'язку з обміном українських заручників на Володимира Цемаха. Можна бігати кремлівськими кабінетами і питати, хто перший хоче закінчити війну і зняти з цього всі вершки. Можна на багатосторонніх зустрічах обіцяти, що в разі проведення виборів на Донбасі буде імплементований закон про особливий статус - і називати це "формулою Штайнмаєра". Все це - ще не політика. Все це - спроба залишитися в світі власних ілюзій, недолугих і дитячих", - заявив журналіст.

"А потім настає день, коли потрібно підписатися під згодою проводити вибори на окупованих територіях у присутності російських військових і інших бандитів. Коли потрібно погодитися, що особливий статус окупованих територій - які так і залишиться окупованими - повинен бути зафіксований в українській Конституції. І коли ти розумієш, що після цього підпису відбудеться в Києві - навіть якщо в обмін на зраду тобі обіцяють зустріч в "нормандському форматі" і навіть "просто перестати стріляти". Ось це і є політика", - наголосив Портников.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пристайко дав згоду на "формулу Штайнмаєра": подробиці

Журналіст вважає, що Росія просто використовує Зеленського і його оточення "як граю нетямущих карасів".

"А так як Зеленський у вирішальний момент насаджуватися на кремлівський гачок не захотів, вони його скоро зненавидять. Як зненавиділи Порошенка, з яким теж 2014 року збиралися "домовлятися". Домовлятися мовою Кремля означає - використати і обдурити. Ніяких інших значень це слово в російському політичному словнику не має.

І якщо Зеленський не захоче або просто побоїться бути використаним, обдуреним, випотрошеним і викинутим, як кістки від карася, не буде ніякої зустрічі в "нормандському форматі", ніякого розведення військ, ніякого припинення війни. А буде її продовження, будуть спроби дестабілізації на всій території країни, вибухи, вбивства, тонни компромату і заклики президента захищати країну, а не думати про капітуляцію перед агресором", - підкреслив журналіст.

18 вересня в Мінську відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи щодо ситуації на Донбасі. Досягнуто значного прогресу щодо взаємного одночасного звільнення утримуваних осіб. Також була погоджена так звана "формула Штайнмаєра".

Зараз ви читаєте новину «Росія використовує Зеленського і його оточення, як нетямущих карасів - Портников». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути