Ексклюзиви
вівторок, 02 вересня 2008 10:13

Росія: Війська з Грузії виведені. ЄС вимагає неможливого

Постійний представник Росії при Європейському Союзі, глава російської переговорної делегації Володимир Чижов висловив подив з приводу того, що ЄС пов"язує проведення подальших переговорів про укладення нової базової угоди РФ-ЄС з "відведенням військ" з території Грузії.

Нагадаємо, лідери 27 країн-членів ЄС, що провели 1 вересня в Брюсселі екстрений саміт по Грузії, ухвалили рішення відкласти проведення другого раунду переговорів за новою угодою з РФ. Перший переговорний раунд відбувся 4 липня в Брюсселі, а проведення другого було заплановано в бельгійській столиці на середину вересня. Початок переговорів по укладенню нової базової угоди про стратегічне партнерство РФ-ЄС тривалий час блокувався Польщею, а потім Литвою.

"Мені не подобається, що це (переговорний процес) пов"язано з відведенням військ на позиції, що займалися до 7 серпня", - сказав Чижов. "Якщо йдеться про російські війська, то вони вже виведені, а якщо про грузинські, то не дуже зрозуміло, яке це відношення має до переговорів", - відмітив він. За його словами, "це явно надумана ув"язка".

Володимир Чижов висловив надію, що все прояснитися, коли президент головуючої в ЄС Франції Ніколя Саркозі прибуде наступного тижня до Москви для зустрічі з президентом Росії, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Росія: Війська з Грузії виведені. ЄС вимагає неможливого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути