Ексклюзиви
понеділок, 12 червня 2006 18:43

Росія та Євросоюз визнали незалежність Чорногорії

Президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про визнання Республіки Чорногорія", про це повідомила прес-служба Кремля.

- Виходячи з того, що за підсумками відбувшогося 21 травня 2006 року в Республіці Чорногорія референдуму парламент цієї Республіки прийняв 3 червня 2006 року Рішення про незалежність Республіки Чорногорії і Декларацію незалежної Республіки Чорногорії, визнати Республіку Чорногорію як самостійну, суверенну і незалежну державу.

Міністерству закордонних справ Російської Федерації провести переговори з Республікою Чорногорією про встановлення дипломатичних відносин на рівні послів і про перетворення Генерального консульства Російської Федерації в місті Подгоріце в Посольство Російської Федерації в Республіці Чорногорія. Оформити досягнуті домовленості відповідними документами, - говориться в указі президента Росії.

Також сьогодні на засіданні Ради ЄС, яка проходить в Люксембурзі у зовнішніх справах і загальних питаннях, міністри закордонних справ схвалили визнання "суверенної і незалежної" держави Чорногорія.

- Європейський союз і його держави-члени вирішили розвивати подальші відносини з республікою Чорногорія як суверенною і незалежною державою, - мовиться в заяві Ради. Найближчим часом держави ЄС приймуть відповідні рішення на національному рівні.

Чорногорія оголосила про свою незалежність 3 червня після оголошення підсумків референдуму, на якому 55,5% виборців республіки висловилися за відділення від Сербії.

За матеріалами: РИА "Новости", Газета.ru.

Зараз ви читаєте новину «Росія та Євросоюз визнали незалежність Чорногорії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути